Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 17-7-2016Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα, τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς ασθενείς βροχοπτώσεις.

Πεπόνι. Δεν παχαίνει, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, βοηθά στο αδυνάτισμα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή ΒιολόγοςΧρυσαφένια, νόστιμα και αρωματικά τα πεπόνια συναγωνίζονται τα καρπούζια για τον τίτλο βασιλιά των φρούτων το καλοκαίρι.

Θερμοπληξία: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

Το καλοκαίρι η ζωή στην πόλη κάποιες στιγμές μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη απ' ότι στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά. 
Η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι η ζέστη αντανακλάται από την άσφαλτο, η κυκλοφορία του αέρα είναι περιορισμένη εξαιτίας των ψηλών κτηρίων και υπάρχει μεγαλύτερη ενεργειακή παραγωγή από αυτοκίνητα, συστήματα κλιματισμού, εργοστάσια και άλλες πηγές.

Δείτε πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το PIN της κάρτας σας..
  • Ο Mark Rober μας δείχνει πως οι «κακοί» κλέβουν πανεύκολα το pin της κάρτας ανυποψίαστων πολιτών...


Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο -που απαιτεί φθηνό τεχνολογικό εξοπλισμό διαθέσιμο στον καθένα- ...και που σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς.
Δείτε το βίντεο:

Έτσι θα γλιτώσετε χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Σύμφωνα με τους ελέγχους που κάνουν τα συνεργεία των υπαλλήλων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ, μέσα σε τρία χρόνια έχουν διπλασιαστεί, ενώ από πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 30%. Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι ρευματοκλοπές έχουν εκτοξευθεί στις 6.000, όταν όλο το 2015 ήταν 8.587.

5 πράγματα που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν και να μας κάνουν ότι θέλουν.Χειραγωγώ: να ελέγξω ή να παίξω με κάποιον, χρησιμοποιώντας άδικα ή ύπουλα μέσα προς όφελός μου.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και μπορούν να παραπλανήσουν.
Είναι οι χειριστικοί άνθρωποι “καλλιτέχνες;”

96.000 ασυνόδευτα παιδιά ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ το 2015


  • Το 50% και πλέον των ασυνόδευτων ανηλίκων ήταν Αφγανοί, ενώ ακολουθούν οι Σύροι και Ερυθραίοι.

Σχεδόν 96.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, που ταξίδευσαν στην Ευρώπη ασυνόδευτα το 2015, αιτήθηκαν να τους...χορηγηθεί άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σύγκριση τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε  η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο.

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO οι ΦίλιπποιΣτον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, εντάχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.
Την είδηση για την ένταξη των Φιλίππων στο κατάλογο της UNESCO, έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Σε αναζήτηση αγοραστών πάνω από 50 χιλιάδες εξοχικά στην Ελλάδα..

 
  • Πάνω από 100 χιλ. ξένοι, κυρίως από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία έχουν αγοράσει σπίτια για τις διακοπές τους -και όχι μόνο- στην Ελλάδα, ενώ αυτή την στιγμή το «στόκ» των παραθεριστικών κατοικιών στη χώρα μας ξεπερνά τις 50 χιλιάδες.

Δημόσιο: Ολα τα έγγραφα ηλεκτρονικά από το 2017  • Ηλεκτρονική διακυβέρνηση με... κατάργηση του χαρτιού και χρήση ηλεκτρονικών εγγράφων προωθεί η κυβέρνηση.
  • Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ποσό της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ μπορεί άμεσα να εξοικονομήσει για τα έτη 2017-2018 το Δημόσιο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων.

Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Ολιγοήμερη παράταση στην... παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μέχρι τη 
Δευτέρα 18 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 25 Ιουλίου για τα νομικά, αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας, όπως επισημαίνει, τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/7/2016

           

                       
                              
            Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.