Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 16-7-2016

Τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή όμβροι αναμένονται το Σαββάτο 16 Ιουλίου 2016 στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Στις λοιπές περιοχές της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Ψύξη στον αυχένα: Τι να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα ο πόνος



Σε πολλές περιπτώσεις, ένα κρύο ρεύμα αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air conditin κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να πάθετε ψύξη.
Ψύξη είναι ο έντονος πόνος και το πολύ ισχυρό "πιάσιμο" στους μυς κάποιας περιοχής του σώματος, όπως ο αυχένας και η πλάτη.

Δεν έχει επιβιώσει ούτε ένας πολιτισμός ή λαός στην παγκόσμια ιστορία μέσω της υποτέλειας



Διαβάζουμε πολύ συχνά για την φυγή ή την παραμονή στην Ελλάδα.
Και πόσο επαναστατικό είναι το ένα ή το άλλο.
Για μένα, το να ζει κάποιος είναι από μόνο του μια μίνι επανάσταση.
Να ζει, όχι να επιβιώνει.

Βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να μαζεύονται στις ίδιες λίγες χώρες, όπου η φτώχεια δεν έχει ακόμα επικρατήσει συντριπτικά.

Έχω λιέγιετεεεεε... Για 45 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Στα 45 εκατ. ευρώ ανέρχεται η προσφορά της ιταλικής Ferrovie για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την οποία έκανε αποδεκτή το ΤΑΪΠΕΔ.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε νωρίτερα σήμερα την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, και η οποία ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ αρκετά πάνω από την αποτίμηση που έχουν κάνει ανεξάρτητοι εκτιμητές.

«Κωλοτούμπα» Σκουρλέτη: Μετά την κατακραυγή πήρε πίσω τη διάταξη για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα

skourleths-agrotemaxia
Άρον άρον απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το επίμαχο άρθρο που καθιστούσε μη οικοδομήσιμα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, αδικώντας κατάφορα του ιδιοκτήτες.

Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα του έργου και άμεσα ξεκινά η κατασκευή της νότιας εισόδου/εξόδου στο σταθμό του Μετρό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός». 

Για τον λόγο αυτό, από το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

· Μετατοπίζεται προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό (βόρεια πλευρά) ο άξονας της οδού Μοναστηρίου, στο τμήμα της από την οδό Μ.Καλού έως τον Τερματικό Σταθμό του ΟΑΣΘ, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Νέες ανατροπές σε ΕΝΦΙΑ, φόρο κληρονομιάς, γονικές παροχές, αντικειμενικές..

  • Νέες ανατροπές στους φόρους ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νέο στοχοχροδιάγραμμα της... Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο υπέγραψε ο επικεφαλής της κύριος Γιώργος Πιτσιλής, η ΓΓΔΕ θα πρέπει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016 το αργότερο να έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που αυτή θα προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση.

250 διάσημοι καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο εναντίον του Αριστείδη Μπαλτά -Ολα τα πρώτα ονόματα

Κραυγή αγωνίας αποτελεί η επιστολή που υπογράφει το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων μουσικών, τραγουδιστών και συνθετών για το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή για τα πνευματικά δικαιώματα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
Την επιστολή στον Αριστείδη Μπαλτά υπογράφουν από τον Σαββόπουλο, τον Πορτοκάλογλου και τον Πλέσσα, μέχρι τον Βαλάντη και τον Νίκο Βέρτη, δηλαδή σύσσωμο το ελληνικό τραγούδι.

Σαρωτικές αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές

  • Αλλαγές στον «χάρτη» των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. 
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική ρύθμιση η οποία αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο, θα προβλέπει ότι τουλάχιστον ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) σε κάθε τμήμα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ θα είναι δωρεάν. 

Μύθοι και πραγματικότητα για τις ζώνες ασφαλείας

Δείτε τους μύθους και την πραγματικότητα για τις ζώνες ασφαλείας:

Μύθος 1: Δεν χρειάζομαι ζώνη ασφαλείας σε μικρές διαδρομές ή σε μικρές ταχύτητες.

Περισσότερα από 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε ταχύτητες μικρότερες των 65 χλμ/ώρα.
3 στα 4 θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 40 χλμ. από το σπίτι.

Έκτακτo: Ο τρόμος και η φρίκη επέστρεψαν στη Γαλλία: Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς στη Νίκαια Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο (pics+vids+live)

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/07/14/713200/main/20160714PHOWWW00627.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη - Για περισσότερους από 70 νεκρούς κάνουν λόγο τα γαλλικά Μέσα - Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ακόμα - Ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες - Έκκληση στους κατοίκους να κλειδωθούν στα σπίτια τους - Μαύρος καπνός στον Πύργο του Άιφελ 

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/7/2016

            

                       
                              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.