Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Έκτακτo: Ο τρόμος και η φρίκη επέστρεψαν στη Γαλλία: Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς στη Νίκαια Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο (pics+vids+live)

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/07/14/713200/main/20160714PHOWWW00627.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη - Για περισσότερους από 70 νεκρούς κάνουν λόγο τα γαλλικά Μέσα - Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ακόμα - Ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες - Έκκληση στους κατοίκους να κλειδωθούν στα σπίτια τους - Μαύρος καπνός στον Πύργο του Άιφελ 



Επίθεση Νίκαια: Επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι ο Ολάντ 

Ένα φορτηγό εμβόλισε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας για τη ρίψη πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τη Δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως μετέδωσε η Le Figaro και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé, επικαλούμενα πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, 73 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 150 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 50 σοβαρά.

Δείτε LIVE εικόνα:




Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός επιτάχυνε ενώ περνούσε πάνω από τους ανθρώπους, ενώ ακολούθως όταν σταμάτησε τη φονική πορεία του, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.



Οι Αρχές έκαναν λόγο περί επίθεσης, ενώ απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, την ίδια ώρα που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, υπήρξε ομηρία σε ξενοδοχείο και εστιατόριο.


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2016/07/14/30953/photos/thumb/20160714PHOWWW00626.jpg

Eκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να σας δώσω καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού.


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2016/07/14/30953/photos/thumb/36492ABD00000578-3691019-At_least_30_people_have_been_killed_during_a_horrific_Bastille_D-a-15_1468533391252.jpg

Πολλά ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο, όπως επίσης και πολλά στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά. Η περιοχή αποκλείστηκε εντελώς περί τις 23:30 (00:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με άλλο ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Πρόεδρος της επαρχίας Provence-Alpes-Cote d'Azur, Κριστιάν Εστροσί, δήλωσε στο Twitter ότι «δεκάδες» άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο περιστατικό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το συμβάν πράξη τρομοκρατίας και κάνουν λόγο για τουλάχιστον 73 νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες.


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2016/07/14/30953/photos/thumb/CnXII0mWAAAe9mo.jpg

Υπάρχουν, επίσης, ανεπιβεβαίωτες αναφορές για πυροβολισμούς.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2016/07/14/30953/photos/thumb/CnXLGYVWcAA7K18.jpg

Για τα γεγονότα στη Νίκαια ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εγκατέλειψε εσπευσμένα την Αβινιόν την οποία επισκεπτόταν προκειμένου να επιστρέψει στο Παρίσι και να μεταβεί στην υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός της νταλίκας που έπεσε στο πλήθος παρακολουθούσε προηγουμένως τη γιορτή των πυροτεχνημάτων την Ημέρα της Βαστίλης.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς τραυματίες να κείτονται ματωμένοι στο έδαφος.







newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου