Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

«Κωλοτούμπα» Σκουρλέτη: Μετά την κατακραυγή πήρε πίσω τη διάταξη για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα

skourleths-agrotemaxia
Άρον άρον απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το επίμαχο άρθρο που καθιστούσε μη οικοδομήσιμα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, αδικώντας κατάφορα του ιδιοκτήτες.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο τουυπουργείου Περιβάλλοντος καταργούσε το δικαίωμα δόμησης που είχαν οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων και τα μετέτρεπε σε απλά χωράφια, χαρακτηρίζοντας τα αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.
Μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τέτοιων γαιών μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν και για την ανέγερση κατοικιών, εξοχικών, ή και γραφείων μικρής κλίμακας εφόσον τα εν λόγω οικόπεδα πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.
«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, χαρακτήρισε ως «πολύ θετικό το γεγονός, ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος απέσυρε το άρθρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου