Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 27-6-2016



Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και κάποιοι όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο κατά τόπους έως ισχυροί.

Η ΜΕΡΚΕΛ δίνει 670 ευρώ στους μετανάστες, ενώ ζητάει από τους Έλληνες να ζουν με 350…!!!

Η ΜΕΡΚΕΛ δίνει 670 ευρώ στους μετανάστες, ενώ ζητάει από τους Έλληνες να ζουν με 350…!!!
Το ποσό  λοιπόν των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα θα διαθέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στα ομόσπονδα κρατίδια προκειμένου να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες στην γερμανική κοινωνία και να φτιαχτούν κατάλληλες υποδομές.
Αυτό αποφάσισε η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μετά από επτά ώρες συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Εδώ γελάμε.....


Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο




Δύο άτακτα αδέρφια

    

Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα αδελφάκια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα ...
πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.
    Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό, του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση: " Πού είναι ο Θεός;".
    Ο μικρός κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, αλλά δεν έδωσε απάντηση.

Το Πεκίνο βουλιάζει έως και 11 εκατοστά τον χρόνο -Πού αποδίδεται το φαινόμενο



Το Πεκίνο, που είναι ήδη διάσημο για το «νέφος» ρύπανσης στην ατμόσφαιρά του, φαίνεται πως αντιμετωπίζει και μια τελείως διαφορετική απειλή, όχι εναέρια αλλά υπόγεια: βυθίζεται κατά τόπους έως 11 εκατοστά τον χρόνο.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα από Κινέζους και άλλους επιστήμονες, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Remote Sensing» (Τηλεπισκόπηση) και βασίζεται σε μετρήσεις από δορυφορικά ραντάρ, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Μέχρι και τις 8 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι ένταξης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσηνα καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία έπειτα από την ανακοίνωση των βαθμολογιών γιαΓενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ...
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, και φέτος τα ποσοστά αποτυχίας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ ήταν υψηλά. Είναι ενδεικτικό ότι στα δύο βασικά μαθήματα, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση ήταν 50,69% και 73,77% αντιστοίχως.

http://fimotro.blogspot.gr/

26 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών…


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Τον Δεκέμβριο του 1987 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 26η Ιουνίου ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών»…
        Καλοκαίρι του 2016 και δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ότι τα ελληνόπουλα καταγράφουν «πρωτιές» μέσα στους κόλπους της μεγάλης μας οικογένειας των 28 χωρών-μελών (που από το πρωί της Παρασκευής 24ης Ιουνίου 2016 μετά το Βρετανικό BREXIT μειώθηκε στα 27) και ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ…

Καταργούνται τριετίες και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα



Αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Ο κατώτατος μισθός και όλα τα επιδόματα γάμου, τέκνων, σπουδών, τριετιών, ανθυγιεινό, τινάζονται στον αέρα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας " Ελεύθερος Τύπος" οι δανειστές έχουν στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και μειώσεις της τάξης του 30% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ! Το Brexit καταργεί και τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ


Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ! – Liberation: Το Brexit καταργεί και τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ – Σε ποια γλώσσα θα συντάσσονται τα επίσημα κείμενα;


– Σε ποια γλώσσα θα συντάσσονται τα επίσημα κείμενα;

Οι εξελίξεις που επιφέρει το Brexit είναι καταιγιστικές, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο παγκοσμίως, ωστόσο υπάρχουν και άλλα «αγκάθια».

Ι. Μάζης για Brexit: Εχουμε μία χρυσή ευκαιρία που πρέπει να την αναπτύξουμε

Ι. Μάζης για Brexit: Εχουμε μία χρυσή ευκαιρία που πρέπει να την αναπτύξουμε
Στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Το σιτάρι, ο χρυσός της ελληνικής γης, δεν υπάρχει πια…

http://i0.wp.com/www.postmodern.gr/wp-content/uploads/2016/06/sitari.jpg?w=790

του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Μια από τις αγροτικές δραστηριότητες που παλαιότερα ήταν πολύ διαδεδομένη στα χωριά μας ήταν η καλλιέργεια του σιταριού. Συνήθως ήταν μικροκαλλιέργεια που κάλυπτε τις οικογενειακές ανάγκες για το αλεύρι της χρονιάς και τη σίτιση των ζώων το χειμώνα. Γινόταν στις λεγόμενες πεζούλες (καλλιεργήσιμα κομμάτια γης που το χώμα το συγκρατούσαν πέτρινοι τοίχοι).

Αναβίωσε στις γειτονιές της Αθήνας το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα [εικόνες]

Φωτογραφίες: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Αϊ Γιάννη, αχ πόσα ξέρεις και μου λες...». Το νοσταλγικό τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου αναφέρεται στο πιο διαδεδομένο έθιμο του καλοκαιριού: Τη γιορτή του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα.

Brexit: Έρχονται τα «πάνω κάτω» για φοιτητές και εργαζόμενους στην Μεγάλη Βρετανία


707876-brexit-foithtes.jpg

Τα «πάνω κάτω» φέρνει το Brexitγια τους Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους στην Μεγάλη Βρετανία. Παρόλα αυτά όμως οι αλλαγές δεν πρόκειται να είναι άμεσες αλλά θα εφαρμοστούν σταδιακά τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί για την επόμενη χρονιά σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, δεν κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυξημένα δίδακτρα.

Επίδομα αδείας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


707878-epidoma-adeias.jpg

Η ώρα για την οργάνωση των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη φτάσει και καλό είναι να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες είναι οι υποχρεώσεις του εργοδότη τους και τι επίδομα αδείας δικαιούνται.
Στο χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πάρουν καλοκαιρινή άδεια οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς μιας επιχείρησης.

Μνημείο στη Θεσσαλονίκη για Ιάπωνα πλοίαρχο που έσωσε Έλληνες το 1922 στη Σμύρνη




  • Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο πάρκο Ηρώων στην Τριανδρία θα κάνει  στις 19:00 η μορφωτική ακόλουθος της Ιαπωνίας.

Μία άγνωστη, σε πολλούς, πράξη αυτοθυσίας έρχεται στο φως στη Θεσσαλονίκη με τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον άγνωστο Ιάπωνα πλοίαρχο, ο οποίος έσωσε...  Έλληνες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Σμύρνη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/6/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.