Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Καταργούνται τριετίες και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα



Αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Ο κατώτατος μισθός και όλα τα επιδόματα γάμου, τέκνων, σπουδών, τριετιών, ανθυγιεινό, τινάζονται στον αέρα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας " Ελεύθερος Τύπος" οι δανειστές έχουν στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και μειώσεις της τάξης του 30% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Το σχέδιο των δανειστών, σύμφωνα με τον " Ε.Τ" προβλέπει κατάργηση όλων των ποσών που προστίθενται στον βασικό μισθό. Ουσιαστικά δηλαδή ζητούν να μην υπάρχει καμία αύξηση λόγω προϋπηρεσίας, να καταργηθούν  οι τριετίες και τα ελάχιστα εναπομείναντα επιδόματα όπως αυτό του γάμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από το 2017 ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από ειδική επιστημονική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ – Εργοδοτών) αλλά και τις αντοχές της οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, το μέγεθος της ανεργίας και κριτήρια ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. 

Σε άλλη διάταξη του ν. 4254/14 αναφέρεται ότι τα 586 ευρώ θα είναι ένας «ξερός μισθός» και σε αυτόν δεν προβλέπονται από το 2017 ούτε επιδόματα, ούτε προϋπηρεσία, ακόμη και αν η προϋπηρεσία (τριετίες) έχουν “παγώσει” στα χρόνια που είχαν οι εργαζόμενοι ως τον Νοέμβριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου