Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 23-6-2016



Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Στην κεντρική και βόρεια χώρα οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, όμως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις.

Γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων έχουν μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος;

Όταν έρχεται η στιγμή του «check-in» τρέχετε να προλάβετε το παράθυρο γιατί είναι η αγαπημένη σας θέση; Εάν ναι, έχετε προσέξει μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του παραθύρου; Μάλλον ναι και σας έχουμε την απάντηση στο ερώτημα σας – τι μπορεί να κάνει μια τρύπα εκεί. Όχι δεν είναι σπασμένο. Η τρύπα ονομάζεται «τρύπα αερισμού» ή «τρύπα διαφυγής» και εξυπηρετεί μια σημαντική λειτουργία ασφαλείας, σύμφωνα με άρθρο που έγραψε ο πιλότος Mark Vanhoenacker στο Slate.

Οι θαυματουργές επιδράσεις της θάλασσας στην υγεία μας. Τα πολύτιμα συστατικά του θαλασσινού νερού. Πότε αντενδείκνυται;

της Μαρίας Χιόνη, μεταπτυχιακή Παθολογικής Φυσιολογίας, Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ
Η θάλασσα έχει θαυματουργές επιδράσεις στην υγεία μας. Η απεραντοσύνη της θάλασσας έκρυβε πάντοτε θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς το θαλασσινό νερό είναι δύναμη ζωής. Μας διεγείρει, μας ανανεώνει, μας αναζωογονεί και μας προστατεύει.

Το αλμυρό νερό, η άμμος, ο ήλιος, το θαλασσινό αεράκι και η λάσπη δεν είναι όμως μόνο συνώνυμα της ξεκούρασης, αλλά πανάκεια για πολλές, μικρές και συχνά επίπονες ενοχλήσεις, προσφέρουν αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, στην κυκλοφορία, αλλά και στον οργανισμό συνολικά.

Τι δείχνουν τα δάχτυλα για τον κίνδυνο καρκίνου και άλλες 9 περίεργες “συνδέσεις” του σώματος



Τα μέρη του σώματος σας ενώνονται με τρόπους που δεν φαντάζεστε. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το
μήκος του δείκτη σας θα μπορούσε να αποκαλύψει κρυφά το μέγεθος του πέους σας;
Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους συνδέσμους ακούγεται παράξενοι, το να τους γνωρίζετε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αργότερα στην ζωή.

Δείτε πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη από 4 ηφαίστεια σε ένα μοναδικό βίντεο 6 λεπτών! (βίντεο)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ0Z6hvlEH5zaKCLVKTVn8LyvmG2UOMWllJjOyTDjwczayS0Hm9xJA1ukD9uzFBJ_Lazg5a7mv8RRGTa9RXJrS2jTS_TdtnwX7bnNZoGqQFIjpQc_hx1H_SlTUd4Qaqy6fakBaaVnfXBE/s1600/%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF.png
Στη σελίδα στο Vimeo του Νίκου Κορακάκη, αναρτήθηκε αυτό το φανταστικό βίντεο, που δείχνει όλη την ιστορία δημιουργίας της Σαντορίνης.

Ξεκινάει περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων!

"Βούλιαξαν" τα έσοδα απ' τον ΦΠΑ στα νησιά



  • Kανείς (;) δεν κόβει αποδείξεις...

Κάθε άλλο παρά έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Μάλιστα, φαίνεται και να έδωσε μεγαλύτερο...κίνητρο για φοροδιαφυγή.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η γιαγιά ο χωροφύλακας και η σακούλα με τα εικοσάρικα…

Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακούλες σκουπιδιών, μία σε κάθε χέρι.
Μία από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγά σιγά από το αεράκι.

Η μαύρη τριακονταετία της Ελλάδας: Το γεγονός ότι, η κυβέρνηση δολοφόνησε την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, μαζί με την αριστερή ιδεολογία, φτάνει για να την κρίνουμε

Greece rescue concept, men sinking in the sea reaching for help. Business concept of failure, debit,bankruptcy,financial emergency and default

Εικόνα: Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπου οι άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα, αναζητώντας εναγωνίως βοήθεια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποτυχίας, υπερχρέωσης, πτώχευσης τραπεζών και επιχειρήσεων, χρηματοπιστωτικού πνιγμού, χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, ως ένα αποτυχημένο κράτος (failed state).
.
Αρκετοί ισχυρίζονται ότι, δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς την κυβέρνηση, ούτε την αριστερά, επειδή είναι άδικο να της προσάπτονται ευθύνες, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας – αφού δεν κυβέρνησε τις δεκαετίες μετά το 1980,

Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!



Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.
Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:
Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google
Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες
Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: Πόσο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού αυτό το μεγάλο έργο»

Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με θέμα τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλει στο διάλογο αλλά και στην επίσπευση λειτουργίας του τόσο σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου. 
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στο δημοτικό κτίριο των Νέων Επιβατών. 

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 Η Ειδομένη κόστισε €2,2 εκατ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ



  • Tο κόστος της κυβερνητικής ολιγωρίας σχετικά με τον αποκλεισμό της Ειδομένης από πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, η κρατική εταιρεία υπέστη ζημιές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ λόγω του αποκλεισμού της Ειδομένης.

"Βόμβα" για τους μισθούς:Κόβονται όλα τα επιδόματα




Bόμβα μεγατόνων για τον κατώτατο μισθό που τινάζει στον αέρα και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όπως γάμου, τριετιών, ανθυγιεινό, τέκνων και σπουδών κρύβει το συμπληρωματικό Μνημόνιο που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Οι δανειστές στις παρατηρήσεις τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετηθούν για την επόμενη αξιολόγηση, που ξεκινά το φθινόπωρο, κάνουν ρητή αναφορά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και στον καθορισμό του από την 1/1/2017, σε νέο ποσό και χωρίς κανένα επίδομα!

Συγχαρητήρια σε αυτά τα Ελληνόπουλα! Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtQi39Sr2U9PrNo5W8PWwljefV2daB8OTejIoWiwJU1ZhKHILY8NouAITUwjHxrSW5ch8DNCGSg2mtAO58pUUljfIkJ74hHyeXx8isNDeJEwTjeoNsqGc67WV9KKgEjYZLOa02SZo92Q0j/s1600/1010905_xwra.jpg
Αυτό το τραγούδι περικλείει την αγάπη των μαθητών και όλων εμάς για την Ελλάδα μας.

Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας πολλών ανθρώπων και ειδικά από μαθητές και μαθήτριες Έντεκα Ελληνικών Σχολείων

Οκτώ «τεμπέλικοι» τρόποι για κοιλιά… σανίδα



Πρόβλημα για αρκετούς αποτελεί το πάχος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς . Και επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε την υπομονή, τη διάθεση ή το χρόνο για γυμναστήριο, ανακαλύψαμε 8 «τεμπέλικους» τρόπους για να είναι (ή να φαίνεται), η κοιλιά-σανίδα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/6/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.