Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: Πόσο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού αυτό το μεγάλο έργο»

Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με θέμα τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλει στο διάλογο αλλά και στην επίσπευση λειτουργίας του τόσο σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου. 
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στο δημοτικό κτίριο των Νέων Επιβατών. Ο πλήρης τίτλος της εκδήλωσης είναι «Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: Πόσο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού αυτό το μεγάλο έργο».

Βασικοί εισηγητές θα είναι οι: 
-Απόστολος Αντωνούδης, Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία ως γνωστόν έχει αναλάβει Συντονιστής του έργου της ΘΑΣΘ
-Δέσποινα Καραρήγα, Συγκοινωνιολόγος, αρμόδια αστικού σχεδιασμού Θεσσαλονίκης 
-Μιχάλης Τσιτώτας, Διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών των μεταφορών της Θεσσαλονίκης.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εκδήλωση και να διατυπώσουν τις θέσεις τους οι βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, οι δήμαρχοι Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων του δήμου Θερμαϊκού, δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, ειδικοί επιστήμονες κ.α. Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Όπως αναφέρει σε εισαγωγικό του σημείωμα ο Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος: 

«Η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ), όταν επιτέλους υλοποιηθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή του Θερμαϊκού, σημαντικό εργαλείο υποδομής για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι από την ώρα που θα τεθεί σε λειτουργία, θα βοηθήσει στη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων από και προς το κέντρο της μεγαλούπολης, αλλά και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και τουριστών στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού. 

Η λειτουργία της ΘΑΣΘ θα επηρεάσει θετικά το σύνολο του πληθυσμού του μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς θα έχει ιδιαίτερα θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και των προαστιακών περιοχών της Θεσσαλονίκης, με την βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα των μέσω μαζικής μεταφοράς, αλλά και στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου