Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 14-6-2016



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο με βελτίωση μετά το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά όπου ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ, περιμένουμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016. Τις βραδινές ώρες λίγες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η παιδεία δε φαίνεται στις γνώσεις αλλά στη συμπεριφορά.


oldman

Μεγάλωσε, λένε, όλα τα αδέλφια του. Τέσσερα στον αριθμό κι ένας εκείνος, πέντε παρακαλώ. Έζησε πόλεμο, κακουχίες, πείνασε, αγάπησε, παντρεύτηκε κι έκανε τέσσερα παιδιά. Οι μεγαλύτερες αγάπες της ζωής του. Αν τον έβλεπες, ποτέ σου δε θα φανταζόσουν τι είχε περάσει. Ευθυτενής, καμαρωτό περπάτημα, ψάθινο καπελάκι, χαμόγελο στα μάτια και καραμέλες στην τσέπη.
Ποτέ δεν τον άκουσα να υψώνει τον τόνο της φωνής του. Όταν τον έπνιγε το δίκιο, γούρλωνε τα μάτια για να καταλάβεις πως έχει νεύρα.

Γιατί το θαλασσινό νερό είναι αλμυρό; Γνωρίζετε;


Γιατί το θαλασσινό νερό έχει αλάτι

Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η θάλασσα έχει αλάτι και πως αυτό βρέθηκε εκεί; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί, έχει ενδιαφέρον.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το θαλασσινό νερό είναι αλμυρό. Πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Μάθε τι είναι η TTIP απλά και κατανοητά (ΒΙΝΤΕΟ)



Μάθε τι είναι η TTIP «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» και πώς θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας μέσα από αυτό το βίντεο.

Νέα δωρεάν εφαρμογή δείχνει στους καταναλωτές πού και πώς παράγονται τα προϊόντα διατροφής


Εγκαίνια της εφαρμογής Map Your Meal από τη Fair Trade Hellas, Σάββατο 11 Ιουνίου

Μία νέα εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους καταναλωτές να ανακαλύψουν πόσο ‘πράσινα’ και πόσο ΄δίκαια’ είναι τα αγαπημένα μας προϊόντα διατροφής δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις τους στους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της Ακουστικής της Επιδαύρου – Εξαίρετος ήχος μόνο της Ελληνικής γλώσσας;

Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα...
πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων.

Πάνω από 13.500 τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας..

  • Στις 13.677 ανέρχεται ο αριθμός των ανήλικων προσφύγων (0 - 18 ετών) που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των παιδαγωγικών - εκπαιδευτικών δράσεων που οργανώνονται στα Κέντρα, η οποία δόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Στο τέλος του 2015 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν στο 176% του ΑΕΠ, ενώ της Ιαπωνίας στο 248% του ΑΕΠ – μία παγκόσμια πρωτοτυπία

Μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι, είναι ανόητο να συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ιαπωνία – παρά το ότι και οι δύο χώρες έχουν τόσο υψηλά χρέη, τα οποία δεν μπορούν να μειωθούν χωρίς είτε τη διαγραφή τους, είτε το μονεταρισμό τους. Η Ελλάδα βέβαια, επειδή δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν μπορεί να μονεταρίσει (πληθωρίσει) τα χρέη της – σε αντίθεση με την Ιαπωνία που ήδη το δρομολογεί.

Η μοναδική βιώσιμη λύση που απομένει σήμερα στην Ελλάδα είναι η στάση πληρωμών και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο


http://www.analyst.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%95%CE%BE..jpg

Μόλις με 5,2 μονάδες προηγείται στην πρόσφατη δημοσκόπηση η αντιπολίτευση της κυβέρνησης, παρά το ότι η τελευταία ψήφισε πανηγυρικά ένα θηριώδες, άκρως νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο – έχοντας δολοφονήσει την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, λέγοντας τα περισσότερα ψέματα στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην ευρωπαϊκή Τρόικα και σκλαβώνοντας την Ελλάδα για 99 χρόνια!

Νέα διαμαρτυρία κατοίκων της Θέρμης για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων της Θέρμης, των Βασιλικών και της Σουρωτής, ενάντια στη δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στις παλιές σιταποθήκες Κορδογιάννη.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 11 το πρωί, κάτοικοι των περιοχών αυτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Θέρμης και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, όπου και έκαναν συμβολικά παράσταση διαμαρτυρίας.

Ίλιγγος από τα δάνεια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ: Έχουν πάρει 1,3 δισ. ευρώ!


Ίλιγγος από τα δάνεια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ: Έχουν πάρει 1,3 δισ. ευρώ!

Ίλιγγο προκαλούν τα αστρονομικά ποσά από τα δάνεια τα οποία έχουν χορηγηθεί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κόμματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, το ποσό αγγίζει το ασύλληπτο νούμερο του 1,3 δισ. ευρώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ



Μετά τους δικηγόρους που βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή για το Ασφαλιστικό επί έξι μήνες, σε κινητοποιήσεις προχωρούνδικαστές και εισαγγελείς. Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουνίου, όλες οι... 
δικαστικές Ενώσεις θα προχωρήσουν σε πανδικαστική συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας «προς δημόσια ανάδειξη και συζήτηση της σοβαρής υποβάθμισης της θέσης των δικαστικών λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εν ενεργεία και συνταξιούχων».

Έρχεται Αρμαγεδδών στα εργασιακά! Επόμενος στόχος η κατάργηση 8ωρου και πενθήμερου

Μαύρα είναι τα μαντάτα για τους εργαζόμενους από Σεπτέμβριο, καθώς ξεκινά ένας νέος σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων πάνω στα καυτά ζητήματα των εργασιακών, με τους δανειστές να πιέζουν για κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εργασίας.

Όπως αναφέρει σήμερα το Πρώτο Θέμα, επικαλούμενο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, μέσα στο επόμενο διάστημα οι δανειστές ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονες πιέσεις και προσανατολίζονται να προωθήσουν την ψήφιση νόμου

Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης



Σε τέσσερα τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/6/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.