Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 12-6-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας και μετά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο περιμένουμε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Αλεξιάδης: Πώς θα μπείτε ξανά στη ρύθμιση 100 δόσεων


Αλεξιάδης: Πώς θα μπείτε ξανά στη ρύθμιση 100 δόσεων

Την διαβεβαίωση ότι οι πολίτες που έχουν χάσει τη ρύθμιση 100 δόσεων μπορούν εκ νέου να ενταχθούν σ αυτή υπό προϋποθέσεις, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το Σάββατο από την Πάτρα.
«Η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή ισχύει» αποσαφήνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στον αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Δείτε πόσο θεραπευτική είναι η γλιστρίδα και τι προσφέρει παραπάνω ακόμα και από τα ψάρια

Έχει επουλωτικές ιδιότητες και πολλά Ω3 λιπαρά ευεργετικά για την καρδιά και αντικαρκινικής δράσης
Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

ΧΡΗΣΙΜΟ - Τι πρέπει να κάνεις όταν το αυτοκίνητο πιάσει φωτιά



Οι πυρκαγιές σε αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι συχνές έχουν όμως καταστροφικές συνέπειες...

κρίνοντας και από το ατύχημα στην Αττική Οδό που κόστισε τη ζωή στον εκδότη της Ακρόπολης.

Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι τι μπορεί να κάνει κανείς σε περίπτωση που πιάσει φωτιά το αυτοκίνητό του, προκειμένου να κινδυνεύσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνει κανείς είναι τα ακόλουθα:

Αλλαγές στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στα πρόστιμα



Νέο σχέδιο νόμου ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζονται οι κυβερνώντες έχει δύο βασικά κριτήρια για ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:
  • Η λογική των νέων προστίμων δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα λαμβάνει υπόψη το είδος της παρανομίας αλλά και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Όλες οι διαδικασίες & οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος νέος αγρότης



Όλες οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος νέος αγρότης αναφέρονται στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για το πρόγραμμα «Εκκίνηση επιχείρησης από νέους γεωργούς» που προδημοσιεύεται με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών που καλύπτουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μολύνεται με αλουμίνιο το αίμα των ανθρώπων – Για να υπάρχει ισχυρό σήμα στην κινητή τηλεφωνία;

To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Ωστόσο…
παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε – και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα – οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού,

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Η Telegraph παραληρεί για την Ηπειρο: Μακράν καλύτερη από Σκωτία

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/epirus708.jpg?itok=8wru55Ls
Ενα αποθεωτικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, Ηπειρο με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, επιφυλάσσει η Telegraph.

Αυτή η ελάχιστα γνωστή περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχει το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, ένα τοπίο που θυμίζει Σκωτία. Και ορεινά χωριά που ανταγωνίζονται ευθέως εκείνα της Προβηγκίας, λέει η ρεπόρτερ της εφημερίδας, Caroline Shearing.

Οι πρώτες αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο γυμνάσιο



  • Τις πρώτες αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν στα γυμνάσια της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά περιγράφει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζει το υπουργείο, τα... πρώτα βήματα στην κατεύθυνση της δημιουργίας «ενός σχολείου δημιουργικού και συνεργατικού» είναι τα εξής:

Ήμουν νιος και γέρασα

Από Γιώργος Τούλας
Έχω μια εικόνα καρφωμένη στο μυαλό μου από καλοκαίρι στο δρόμο της Χαλκιδικής. Πηγαίνουμε με φιλικό αυτοκίνητο Σαββατοκύριακα στις Φώκιες. Δυο οικογένειες σε ένα αμάξι, εμείς δεν είχαμε δικό μας. Το αυτοκίνητο είχε μαγνητόφωνο. Εκείνες τις παλιές μαγνητοταινίες μουσικές. Σαν μεγάλες κασέτες. Παίζει το Υπάρχω του Καζαντζίδη. Ο δρόμος είναι μια σταλιά. Κάνουμε ώρες να φτάσουμε. Λίγο πριν τα Μουδανιά έχουμε σταματήσει ώρα ατέλειωτη, έχουν βγει όλοι έξω στα χωράφια και κάθονται. Ο Καζαντζίδης τελειώνει και ξαναρχίζει, δεν υπήρχε άλλη μαγνητοταινία και έπαιζε σε επανάληψη.

Σχολιάζει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δημ.Κουρέτας.


η εικόνα προφίλ του Dimitris Kouretas

Σήμερα λέω να μιλήσουμε για την απάτη του κολλαγόνου, που εχει κάνει πολλούς πονηρούς πλούσιους. Βασισμένο πάντα στην άγνοια του κοσμάκη. 
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής προωθούν το πόσιμο κολλαγόνο για να αυξήσουν το κολλαγόνο στο σώμα. Βέβαια πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει αμφισβητούν την συνεισφορά του κολλαγόνου ως συμπλήρωμα διατροφής. Το κολλαγόνο υπάρχει μόνο στις ζωικές τροφές (το κρέας εχει 6% κολλαγόνο). Επιπλέον το κολλαγόνο είναι μια μεγάλη πρωτεΐνη και δεν απορροφάται αν προηγουμένως δεν διασπαστεί στα δομικά της στοιχεία.

Ποια μαθήματα θα πρέπει να δηλώσουν οι μαθητές του Λυκείου τις επόμενες μέρες



Σειρά μαθημάτων θα κληθούν να δηλώσουν οι μαθητές που τελειώνουν το Γυμνάσιο και αυτοί του Λυκείου τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επίδοση της βαθμολογίας του σχολικού έτους 2015-2016.
Μαθητές Γ' Γυμνασίου
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου πρέπει να δηλώσουν μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επίδοση της τελικής βαθμολογίας του σχολικού έτους 2015-2016 την ξένη γλώσσα (μία από τις γλώσσες που διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο) και το μάθημα επιλογής που επιθυμούν να διδαχθούν στην Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου.

Κάρτα Πολιτισμού ....μας τα πήραν όλα!


Αποτέλεσμα εικόνας για καρτα πολιτισμου

Οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου καθώς η έκδοση της σχετικής Κάρτας καταργείται. Με το ως άνω έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Κάρτες Πολιτισμού που έχουν ήδη εκδοθεί θα ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους και τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών,

Πώς θα «χτίζεται» το αφορολόγητο με κάρτες

104408_611533950f-bcc213d0d0808fcc
Το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους που πιθανόν θα ισχύσει από 1/1/2017, θα «χτίζεται» με συναλλαγές που γίνονται με «πλαστικό χρήμα» ή τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να καλύπτεται από αγορές με κάρτα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών θα κλιμακώνεται από το 10% έως και το 30% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/6/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.