Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Καιρός:για Τρίτη 17-5-2016



Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός στην κεντρική και νότια χώρα ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βορείου Αιγαίου με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας και πάνω από την ηπειρωτική χώρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Τι σημαίνει και πώς βγήκε η λέξη λαμόγιο...


Lamogia oyst

Λαμόγιο ήταν κυρίως ο αβανταδόρος, ο δήθεν παίκτης και συνεργάτης του παπατζή, που υποκρινόταν ότι παίζει για να προσελκύσει ευκολότερα τα θύματα. Η λέξη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να περιγράψει τον διεφθαρμένο πολιτικό, τον απατεώνα και τον υπόγειο τύπο, που μετέρχεται ύπουλα, παράνομα ή ανήθικα μέσα για αποκτήσει χρήματα ή εξουσία. Στον αγώνα Παναθαναϊκού – Εργοτέλη (22/10/2011) στο ΟΑΚΑ, αναρτήθηκε πανό, που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

Η «Βενετία» της Ελλάδας: Το «χωριό» που δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια -Βίλες, σκάφη, πισίνες Πηγή: Η «Βενετία» της Ελλάδας: Το «χωριό» που δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια -Βίλες, σκάφη, πισίνες



Η «Βενετία» της Ελλάδας: Το «χωριό» που δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια -Βίλες, σκάφη, πισίνες [βίντεο]


Κανάλια, βίλες «χαμένες» στο πράσινο, με σκάφη έξω από την πόρτα τους. Οχι, δεν μιλάμε ούτε για τη Βενετία, ούτε για το Μαϊάμι. Υπάρχει μια γωνιά στην Ελλάδα που είναι ακριβώς έτσι. 

9 λόγια που πληγώνουν το παιδί χωρίς να το καταλάβεις



Ο γονέας οτιδήποτε και να πει στο παιδί του γνωρίζει ότι εκείνο θα το αποδεχτεί και θα το ακούσει.
Αυτός και ακριβώς είναι ο λόγος που θα πρέπει να προσέχουν διπλά προτού χρησιμοποιήσουν λέξεις που αργότερα ίσως μετανιώσουν.
Ορισμένα λόγια μπορούν να πληγώσουν τα συναισθήματα του παιδιού και να επηρεάσουν τόσο τη διάθεση όσο και μελλοντικά την αυτοπεποίθηση του.
Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να αποφύγει ο γονέας:

Σε πόσα χρώματα κυκλοφορεί η ντομάτα;

Από τότε που άφησε τη μητρική νοτιοαμερικανική ήπειρο για ναταξιδέψει πέρα από τον Ατλαντικό, η ντομάτα διαδόθηκε και φυτεύτηκε σχεδόν παντού. Οι ποικιλίες της...
ξεπερνούν σήμερα τις 12.000, ενώ οι πειραματισμοί στην καλλιέργειά της συνεχίζονται. Το χρώμα της μπορεί να είναι μαύρο, πράσινο με ρίγες, κίτρινο, πορτοκαλί, άσπρο, μοβ, ροζ και εξαρτάται από την ποσότητα λυκοπενίου, β-καροτίνης και καροτίνης που περιέχει.

Η Τουρκία «αλωνίζει» στο Αιγαίο και στην Ελλάδα… πέρα βρέχει!


pli050116


Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

H Ελλάδα μπορεί να θρέψει τους Έλληνες στο 91,5% των προϊόντων!



Έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει μια για πάντα το μύθο ότι δεν παράγουμε τίποτα και την τρομοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουμε, θα πεινάσουμε
Κατηγορηματικά διαψεύδει τη διαδεδομένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα μας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012).

«Βόμβα» Ντομπρόβσκις: Προτείναμε μειώσεις δαπανών και η ελληνική κυβέρνηση επέμενε να αυξήσει τους φόρους!

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα.Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».

Πώς ο Τσίπρας έφερε το μνημόνιο - Τρελό γέλιο!

Ελάτε να γελάσουμε, με τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που γνώρισε η Ελλάδα...


http://thessbomb.blogspot.gr/

Α ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! Εισαγόμενοι αναρχικοί στρατολογούν μετανάστες - Επανάληψη του σκηνικού των "Δεκεμβριανών" του 2008


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMI01WElRFNIbunPvYH5NHjXrjydijg3T9CyS9IL1VX8SQ5A82TLyTZR7ZqQ-fRamMKGd2eihKX-YTaviO4w9KmOE9EaSSw6irnPgrx-BLzY4-H79vuVWNT3-DQ-xtcJIsIOplPfV8UQ4/s400/lewforeio-fwtia-anarxikoi_0.JPG

Tζιχαντιστές εν υπνώσει, "γενίτσαροι" και εισαγόμενοι "μπαχαλάκηδες" με τη συνδρομή Ευρωπαίων αναρχικών από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, συνιστούν ένα εκρηκτικό "κοκτέιλ" με την ΕΛ.Α.Σ να εκφράζει φόβους ότι τα χειρότερα έρχονται στην Ελλάδα...

Ποιες μεγάλες αλλαγές φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος


Ποιες μεγάλες αλλαγές φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος

Ante portas βρίσκεται ο νέος εκλογικός νόμος που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής σύντομα πρόκειται να καταταθεί προς ψήφιση στη Βουλή, λίγο πριν αρχίσουν τα θερινά τμήματα.

Ένα μαθητικό κυλικείο πρότυπο!


περιμένοντας στην ουρά

-«Χριστιάνα, τι καλό έχει σήμερα»;
-«Φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα, σπανακόπιτα και σπιτικό κέικ. Μισό λεπτό να δω τον κατάλογο…. Α! Ναι, σήμερα έχει επίσης, γαλατόπιτα, μικρά τυροπιτάκια και αραβική πίτα».
-«Τέλεια, διψάω, τι θα πιεις»;
-«Φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι φυσικά τι άλλο»!
Είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο παραπάνω διάλογος έγινε στο προαύλιο ενός σχολείου.Στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου Ωρωπού γεννήθηκε πριν από κάποιους μήνες μια καταπληκτική ιδέα η οποία κατέληξε σε μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Πόσο θα μειωθεί η σύνταξη σας με το νέο ασφαλιστικό


Πόσο θα μειωθεί η σύνταξη σας με το νέο ασφαλιστικό

Σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό που ισχύει ήδη, , καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το νέο Ασφαλιστικό, ο νόμος 4387/2016 πλέον, με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».

Ο δεκάλογος της θεωρίας της Maria Montessori


f71c3383fcb11eb303282bc99a9d5d80_XL[1]

Η Maria Montessori είναι η γυναίκα που δίδαξε στα παιδιά την αγάπη για τη μάθηση και στους μεγάλους την αγάπη για το κάθε παιδί.


  1.  Μην αγγίζετε ένα παιδί παρά τη θέληση του.
  2.  Μην μιλάτε με άσχημο τρόπο σε ένα παιδί και μην χρησιμοποιείτε άσχημα λόγια όταν αναφέρεστε σε αυτό κατά την απουσία του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/5/2016

           

             

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.