Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 16-5-2016



Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στα βορειοδυτικά έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας ωστόσο, οι νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Στο φαράγγι του Ενιπέα – Όλυμπος



Ο Ενιπέας είναι ποταμός της Πιερίας, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Το φαράγγι του έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σε βαθμό που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Η ονομασία του ποταμού προέρχεται από κάποια θαλασσινή θεότητα, πατέρα του Πελία και του Νηλέα και συζύγου της Τυρώς. Πρόκειται για προσωποποίηση του Ποσειδώνα. Η ίδια θεότητα απαντάται και στη Θεσσαλία και στην Ήλιδα. Σύμφωνα πάλι με τη Μυθολογία, στο Φαράγγι του Ενιπέα κατασπαράχθηκε από τις Μαινάδες ο μουσικός Ορφέας, ενώ στα νερά του ποταμού λουζόταν και η πανέμορφη Λητώ.
Ο Ενιπέας έχει τις πηγές του στην θέση Πριόνια, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Οι κολυμπήθρες (βάθρες) κατά μήκος του είναι φυσικές πισίνες. Η θερμοκρασία του νερού είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και το κολύμπι πρέπει να γίνεται με προσοχή και ποτέ από καρδιακούς. Παραδόξως, η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού (είτε στην άνοδο, είτε στην κάθοδο) δεν είναι από τις δημοφιλέστερες του Ολύμπου. Οι περισσότεροι ορειβάτες προτιμούν να την παρακάμψουν και να ανέβουν μέχρι τα Πριόνια με το αυτοκίνητό τους και από κει να συνεχίσουν ορειβατικά μέχρι τις ψηλές κορφές. Η διαδρομή αυτή, ωστόσο, είναι από τις ομορφότερες, σκιερότερες και σίγουρα η πιο υγρή από όλες! Προσφέρεται για όλες τις ηλικίες και είναι ιδανική για οικογενειακές εξορμήσεις και διανυκτερεύσεις με σχετική ασφάλεια. Το μονοπάτι ξεκινάει από το Λιτόχωρο (θέση «Μύλοι») σε υψόμετρο 300 μέτρων. Έχει μήκος 9 χλμ και ένας μέτριος περιηγητής θα φτάσει στα Πριόνια σε 5-6 ώρες. Το νερό του ποταμού είναι πόσιμο σε όλα, σχεδόν, τα σημεία του και υδρεύει το Λιτόχωρο.


https://olympia.gr

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα


Γιορτή του πατέρα πότε είναι

Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηία ή όχι; Ας μάθουμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι γνωρίζουμε για την γιορτή της μητέρας. Σε προηγούμενο άρθρο μάλιστα είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στην ιστορία της γιορτής αυτής. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς όμως, πότε είναι η γιορτή του πατέρα;

Η μουσική είναι η καλύτερη γυμναστική για τον εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Aν θέλετε έξυπνα παιδιά, με δημιουργική σκέψη, αφήστε τα να μάθουν μουσική. 

To παρακάτω βίντεο ανέβασε στο You Tube η Αnita Collins η οποία είναι καθηγήτρια Μουσικής και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Καμπέρα στην Αυστραλία ενώ συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών έργων γύρω από την μουσική και την επίδρασή της στην ανάπτυξη των παιδιών.

Τα τρωτά σημεία των ΑΤΜ. Πως μπορούν να μας κλέψουν

Σοβαρές ανησυχίες στους καταθέτες προκαλεί η έρευνα των ειδικών της παγκοσμίου φήμης Kasperksy Lab για τα τρωτά σημεία των ΑΤΜ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επισημαίνει ότι είναι… σουρωτήρια και μπορούν να παραβιαστούν εύκολα από κάποιον εγκληματία!

Σύμφωνα με την έρευνα, οποιοσδήποτε εγκληματίας στον κόσμο θα μπορούσε να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση και να βγάλει κέρδη από ένα ATM, με ή χωρίς τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού. Κοινώς, να κλέψει άκοπα καταθέσεις από οποιονδήποτε από εμάς!

Εκλογικό νόμo με δικαίωμα ψήφου από 17 ετών, προωθεί η κυβέρνηση



Ψήφο από 17 ετών προωθεί η κυβέρνηση με τις αλλαγές που μελετά στον εκλογικό νόμο, ο οποίος έχει ήδη ετοιμαστεί και πρόκειται να τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων τα εξής:

Μπράβο στους πιλότους μας επιτέλους και λίγο τσαμπουκάς από την Ελλάδα στους Τούρκους – Ελληνικά F-16 ΣΠΕΡΝΟΥΝ πανικό στα Τουρκικά παράλια


http://scoops.gr/wp-content/uploads/2016/05/f16-ellinika.png

Απίστευτη η τρέλα στο Αιγαίο Δύο Ελληνικά F-16 πήραν στο κυνήγι μισή Ντουζίνα Τούρκικα.
Πάει το χάσαμε το μυαλό Πατριώτη και ίσως οι Παλαβοί αυτής εδώ της Χώρας θα μας σώσουν και πάλι αν και όπως τα οδηγούμε τα πράγματα δεν μας αξίζει.

Τα τρία κακά της μοίρας των IXδων όλα τα νέα μέτρα

Και αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης, και πρόστιμα για τα ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και αποστολή ειδοποιητηρίων στους οδηγούς των ανασφάλιστων οχημάτων.

Τα τρία… κακά της μοίρας εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών θα ξεδιπλωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Την ώρα που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιβάλλει τον νέο αυξημένο φόρο κατανάλωσης στην αμόλυβδη από την 1η Ιουνίου

ΣΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ! #BoycottGermany


ΟΧΙ Μποϊκοτάζ αφισα οριζοντιο

Η ιδέα ενός Πανευρωπαϊκού Μποϊκοτάζ κατά των Γερμανικών Προϊόντων που ξεκίνησε από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ απλώνεται από την Ελλάδα όπως περιμέναμε σε όλη πια την Ευρώπη, που αντιδρά έτσι έμπρακτα στην Κατοχή ενός Δ΄ Ράιχ!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα που έχει σαρώνει στα παγκόσμια βραβεία !!! (vid)


http://www.pasmina.gr/wp-content/uploads/2016/05/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%92%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%9F-890x395_c.jpg

Ένα βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό έχει πάρει τρία τιμητικά βραβεία. Το βίντεο, το οποίο έχει τίτλο «Greek Tourism. An eternal joyrney», είναι παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και παρουσιάζει την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για τουρισμό.

Πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου«Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει πολιτικούς» (vid)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF4WSpZCHh4qp8gOwU3znL0BXlIf2Da8dk0-y5Di1BUfwnTlJWaHBUI5IKV4jvSwlTcaLHfkqkmkFGg3P1DCDknTcXSU894dxzz0tMSbAF34Smytn2nkqVAtgq3f-HKL_NPbkBU78C8nRK/s320/tromaktiko13466.jpgΑιχμές κατά του πολιτικού συστήματος είχε διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος απέδωσε την ατιμωρισία των πολτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία .

Σε ισχύ τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας



  • Σε ισχύ τέθηκε η διάταξη που αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Πάντως όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους πως...

Brain Gain: 100 Έλληνες του εξωτερικού παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους



Χιλιάδες είναι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Είναι η γενιά του "brain drain", επιστήμονες και επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που έστρεψαν τις ελπίδες τους σε χώρες του εξωτερικού, για ένα καλύτερο μέλλον.
Μία ομάδα 100 ατόμων από αυτούς, που ήδη ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αποφάσισαν πως πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δράσουν συλλογικά. Έτσι, δημιούργησαν το "Brain Gain", μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να κάνει προτάσεις με θετικό πρόσημο, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες και τα κίνητρα, ώστε η γενιά του "brain drain" να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016- Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε να γράψετε

​Σε λίγες ώρες ξημερώνει η μεγάλη μέρα για χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την Δευτέρα 16 Μαΐου με τους μαθητές να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές πριν πάνε να δώσουν (δείτε εδώ το πρόγραμμα εξετάσεων). Έχουμε και λέμε:

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/5/2016

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.