Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 16-5-2016



Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στα βορειοδυτικά έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας ωστόσο, οι νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Τα φαινόμενα στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 28 στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 28 στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικέ έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ περισσότερο ενισχυμένο θα είναι το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό με τις εντάσεις του να φτάνουν τα 6 και πιθανόν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου