Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 11-3-2016



Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί στη Δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Κώστας Χατζής - Ο Στρατής


Ελληνική ταινία:Κόσμος και Κοσμάκης


Πότε θα χρεοκοπήσει ξανά η Ελλάδα;

http://news.analyst.gr/wp-content/uploads/2016/03/165-400x323.jpgΗ κυβέρνηση θα πάρει την πολυπόθητη αξιολόγηση, την οποία είχε η ίδια απορρίψει το Φεβρουάριο του 2015, όταν ακόμη έλεγε πως θα διώξει τη Τρόικα. Έτσι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει επίσημα to 2016, αφού ανεπίσημα είναι ήδη προ πολλού χρεοκοπημένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα – αφού απλά θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας, θα ακολουθήσουν επόμενα μνημόνια και ακόμη μεγαλύτερες οδύνες.

Κρύο vs ζεστό νερό: Ποιο κάνει περισσότερο καλό στην υγεία

Η δίψα είναι ένα «καμπανάκι» που χτυπά ο οργανισμός μας για να μας προστατέψει από μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση που δεν είναι άλλη από την αφυδάτωση.

Έτσι για να σβήσει κάποιος τη δίψα του πίνει είτε ζεστό είτε κρύο νερό. Ποιο όμως είναι καλύτερο για τον οργανισμό μας;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ!


shutterstock_87973231-low-600x317

Δηλώνει ο κορυφαίος καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς
Ένας από τους κορυφαίους Πυρηνικούς Μηχανικούς στον κόσμο είναι ο Ηλείος καθηγητής Λευτέρης Τσουκαλάς. Ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, το ταλέντο του, αναγνωρίστηκε στην Αμερική, όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερνικήσει την οικονομική κρίση, αν έκανε επενδύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Εγκρίθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες - Πόσα χρήματα θα λάβει η χώρα για 3 χρόνια

-Εγκρίθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες - Πόσα χρήματα θα λάβει η χώρα για 3 χρόνια 

Το Συμβούλιο ενέκρινε τον νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας


- Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα πρέπει να υιοθετήσει τον κανονισμό το Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων
- Η ανθρωπιστική βοήθεια μετά το προσφυγικό αφορά την τριετία 2016-2018

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: H Ευρώπη έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα του προσφυγικού



Η μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορεί την Ευρώπη για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, και την εγκαλεί πως προβαίνει σε ψυχρούς υπολογισμούς που «μειώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη σε αριθμούς» και αρνείται από αυτούς που το έχουν ανάγκη «κάθε ανθρώπινη μεταχείριση» αδιαφορώντας για το δικαίωμά τους να αναζητήσουν ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Δημήτρης Κουρέτας: Ο εφευρέτης του θαυματουργού κέικ!



Μοιάζει με κοινό κέικ και έχει βάρος μόλις 80 γραμμάρια, αρκεί όμως για να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος. Η συνταγή είναι του καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα.

Γιατί Αλέξη; Το τριαντάφυλλο που δεν αφέθηκε στην μνήμη του Χρυσοστόμου Σμύρνης…

http://i1.wp.com/mignatiou.com/wp-content/uploads/2016/03/TSIPRAS-DAVUTOGLU-SMYRNH02-TRIANTAFYLLA.jpg?resize=777%2C437Η επιλογή της Σμύρνης εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης για να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών δεν ήταν τυχαία. Περισσότερο στόχευε για να στείλει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό, ότι η δοξασμένη πόλη, που ανθούσε το ελληνικό στοιχείο, είναι τώρα τουρκική.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει θερμοκρασία 3-4 βαθμούς υψηλότερη από την περιφέρεια Πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση





Υψηλότερη, κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς, είναι η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την περιφέρεια, όπως προκύπτει από μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η απόκλιση αυτή, μάλιστα, θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη, τη στιγμή που όταν γίνεται λόγος για την κλιματική αλλαγή, η τελευταία επιφέρει αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά μισό βαθμό μέσα σε δεκαετίες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/3/2016


                                       
                   Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.