Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 4-1-2016



Νεφώσεις με βροχές, στα δυτικά καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιμένουμε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα..Γιάννης Πάριος - απορώ


Ελληνική ταινία:Παρακαλώ γυναίκες, μην κλαίτε


Αφορολόγητο μόνο μέσω τράπεζας ή κάρτας

Τέλος το αφορολόγητο για όσους χρησιμοποιούν μετρητά. Μόνο ότι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας θα αναγνωρίζεται πλέον ως αφορολόγητο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Αυτό αφορά επίσης ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας.

Ο κ. Αλεξιάδης τονίζει ότι επίσης το χτίσιμο του αφορολογήτου θα έχει σχέση με το εισόδημα.

Αναβλητικότητα

Αναβλητικότητα
Πεφάνης Κωνσταντίνος - Ψυχολόγος

Πόσες και πόσες φορές, έχουμε να κάνουμε διάφορα πράγματα και τα αναβάλουμε; Πόσες φορές, λέμε «άστο για αύριο» και τελικά αυτό το «αύριο» δεν έρχεται ποτέ;

Αυτή λοιπόν η συνήθεια να αναβάλουμε πράγματα που δεν θέλουμε να τα κάνουμε, λέγεται αναβλητικότητα.

Όργιο κερδοσκοπίας: Να γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης

656810-venzini1.jpg
Ποιοί είναι οι λόγοι που δεν «πέφτει» με τίποτα η τιμή της βενζίνης, συνεχίζοντας έτσι να αποτελεί ένα ακόμα αβάσταχτο «βαρίδι» στους ήδη βεβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς;

«ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ» ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ: ΑΦΜ ακόμα και στα νεογέννητα!

ImageHandler (2)
Με «δρακόντεια» μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής υποδέχεται τους πολίτες η νέα χρονιά, καθώς στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης και ενδελεχής καταγραφή και επιτήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην επιβολή υποχρεωτικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το περίφημο «πόθεν έσχες» στο σύνολο των πολιτών.

Νέα παράταση με τσουχτερά πρόστιμα για τα αυθαίρετα εξετάζει το ΥΠΕΚΑ



Παράταση με πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα τα δηλώσουν μετά τη λήξη της προθεσμίας, 8 Φεβρουαρίου 2016, για την τακτοποίησή τους επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα μπορούν με κλιμακούμενα αυξανόμενα πρόστιμα να «νομιμοποιήσουν» αυθαίρετα έως και την κατάθεση της επόμενης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας χρονιάς.

Σαρωτικές ανατροπές στην Παιδεία - Αλλάζουν οι Πανελλήνιες για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ – Μετατρέπονται σε ολοήμερα όλα τα Δημοτικά Σχολεία

- Με νέο εξεταστικό σύστημα θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις το 2016 – Εξετάσεις σε 4, το πολύ 5 μαθήματα για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
- Μείωση της διδακτέας ύλης υπόσχεται ο υπουργός που προχωράει σε συνολική αναδιάρθρωση του σχολικού προγράμματος και των βιβλίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
- Πρώτη προτεραιότητα κατά τον υπουργό Παιδείας η μετατροπή όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας σε Ολοήμερα
- Φίλης: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών στο Δημόσιο

Ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζει πουλώντας παιδιά στην Ελλάδα -Όταν τελειώνουν τα λεφτά, δίνουν το επόμενο μωρό


Ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζει πουλώντας παιδιά στην Ελλάδα -Όταν τελειώνουν τα λεφτά, δίνουν το επόμενο μωρό


«Ακόμα θυμάμαι που ήρθαν από τη γείτονα και μου ζήτησαν το μωρό που είχα στην κοιλιά» λέει μία γυναίκα σε χωριό της Βουλγαρίας που κυρίως ζουν Ρομά.

Η Στάνκα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (24/12/2015)παραδέχεται ότι πούλησε ένα μωρό της, έναντι 3500 ευρώ. «Το μετανιώνω διαρκώς και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι το αγόρι, αλλά ήμουν νέα και ανόητη». Σήμερα ζει με τα δύο της παιδιά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/1/2016


                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.