Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζει πουλώντας παιδιά στην Ελλάδα -Όταν τελειώνουν τα λεφτά, δίνουν το επόμενο μωρό


Ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζει πουλώντας παιδιά στην Ελλάδα -Όταν τελειώνουν τα λεφτά, δίνουν το επόμενο μωρό


«Ακόμα θυμάμαι που ήρθαν από τη γείτονα και μου ζήτησαν το μωρό που είχα στην κοιλιά» λέει μία γυναίκα σε χωριό της Βουλγαρίας που κυρίως ζουν Ρομά.

Η Στάνκα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (24/12/2015)παραδέχεται ότι πούλησε ένα μωρό της, έναντι 3500 ευρώ. «Το μετανιώνω διαρκώς και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι το αγόρι, αλλά ήμουν νέα και ανόητη». Σήμερα ζει με τα δύο της παιδιά.

Ένα ολόκληρο χωριό στη γειτονική Βουλγαρία ζει στην κυριολεξία δίνοντας, παρανόμως, τα παιδιά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα.
Η Βέλκα μια μητέρα από το γκέτο των Ρομά στην ανατολική πόλη Σίλβεν πήρε 1500 ευρώ για το παιδί της, τα μισά απ’ όσα της υποσχέθηκαν και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή επειδή πούλησε το μωρό της στη Θεσσαλονίκη το 2009, εκεί γνώρισε και το κύκλωμα με το οποίο όλοι βρίσκονται σε επαφή.
«Εγώ τουλάχιστον κατάφερα να αγοράσω αυτό το σπίτι με τα καταραμένα χρήματα, ώστε να έχουμε στέγη για τα παιδιά μας. Δεν σπατάλησα ούτε ένα λεβ» λέει η γυναίκα που πούλησε το παιδί της. «Πολλοί άνθρωποι εδώ, όμως, δίνουν τα μωρά τους για το εύκολο χρήμα, τρώνε, πίνουν κάνουν πάρτι. Όταν τα χρήματα τελειώσουν, απλώς πουλάνε το επόμενο μωρό» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου