Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αρχές Ιανουαρίου οι 4.000 προσλήψεις στην υγεία



Την πρόσληψη 4.000 ατόμων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω Κοινωφελούς
Εργασίας στα νοσοκομεία από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από σύσκεψη με τον Α. Τσίπρα.



«Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, «η προτεραιότητα (σ.σ. με τα χρήματα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) είναι η δημιουργία απασχόλησης», τονίζοντας ότι στόχος είναι «η κάλυψη 4.000 θέσεων σε νοσοκομεία και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες».

Πολάκης: Αρχές Ιανουαρίου οι προσλήψεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας που έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι με τα 48.800.000 ευρώ από αυτά που εισπράθχησαν από τις άδειες των καναλιών μετά από 27 χρόνια, για πρώτη φορά, «προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα και στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής».

Η Ράνια Αντωνοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυτές, εντάσσονται στην βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε, εντός του 2017, να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για την Δημόσια Υγεία στην χώρα μας.


 http://tragikogreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου