Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ένας χρόνος από το ξεφτίλισμα ενός λαού

Ένας χρόνος. Ο χειρότερος χρόνος της Μεταπολίτευσης, σίγουρα ό,τι πιο κακό έζησε ο τόπος την περίοδο των μνημονίων.

Ένας χρόνος πέρασε από το δημοψήφισμα του Τσίπρα, από εκείνη την μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία. Και το λέμε μετά λόγου γνώσης παρά το γεγονός ότι τα δημοψηφίσματα υποτίθεται ότι είναι αμεσοδημοκρατία.

Το δημοψήφισμα του Τσίπρα είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί για τη χώρα για τρεις λόγους:

1.Ο πρώτος είναι ότι καταστράφηκε η οικονομία, χάθηκε η ελπίδα ότι η χώρα θα επέστρεφε στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα φορτώθηκε ένα νέο μνημόνιο με πολύ σκληρά μέτρα που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας. Η οικονομία έφτασε στο σημερινό σημείο να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, με επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενους να είναι στον αέρα. Αυτό που ζει η Ελλάδα από πέρυσι τον Ιούλιο είναι η απόλυτη καταστροφή και είναι αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

2.Ο δεύτερος λόγος είναι η εθνική αυταπάτη και η εθνική απογοήτευση. Έξι στους 10 Έλληνες πίστεψαν τον Τσίπρα και το ψέμα του, είπαν «όχι» σε ένα θολό δίλημμα και τι τους έκανε ο μεγάλος «ηγέτης»; Τους εξευτέλισε, έκανε το «όχι» «ναι» μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο Πρωθυπουργός απλά έριξε την τελική σφαίρα στον κρόταφο του πολιτικού συστήματος. Η κωλοτούμπα του Τσίπρα και η διάψευση των όσων πίστεψαν οι Έλληνες και ψήφισαν σ’ εκείνο το δημοψήφισμα είναι η αρχή της πιο μεγάλης περιπέτειας για την Ελλάδα. Είναι η αρχή για την οριστική επικράτηση του λαϊκισμού στη χώρα. Τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά και θα τα δούμε πολύ σύντομα.

3.Ο τρίτος λόγος είναι ο θάνατος της λογικής. Από εκείνη τη βραδιά και μετά τίποτε δεν είναι ίδιο στην Ελλάδα. Το πρώτο δημοψήφισμα της μεταπολίτευσης είναι και το τέλος των δημοψηφισμάτων. Ό,τι κι αν κάνει ο Τσίπρας, όσα δημοψηφίσματα κι αν φέρει, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο χειραγώγησης των μαζών που συνήθως έχει άσχημα αποτελέσματα. Ο Τσίπρας κατάφερε να εξευτελίσει ακόμη και αυτό το μέσο δημοκρατικής έκφρασης του κόσμου.

Έκανε κι ένα καλό εκείνο το δημοψήφισμα. Διέλυσε τους μύθους για την αριστερά. Ουσιαστικά σήμανε το τέλος της αριστεράς. Ο Τσίπρας μπορεί να πήρε παράταση τον Σεπτέμβριο, όμως, τα ψωμιά τους τελειώνουν, το πολιτικό του καντηλάκι σβήνει. Η νύχτα της 5ης Ιουλίου ήταν η νύχτα της μεγάλης νίκης και της μεγάλης ήττας για τον χειρότερο πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ.

Ελπίζουμε ο κόσμος να έβαλε μυαλό, να έπαψε να πιστεύει τους μαθητευόμενους μάγους. Κι ελπίζουμε μαζί με τον Τσίπρα να μας τελειώσουν όλοι οι άθλιοι λαϊκιστές πολιτικοί που προσβάλλουν την πατρίδα μας.

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου