Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Δύο καινοτόμα προιόντα του καθηγητή Κουρέτα ταξιδεύουν για το Μανχάταν


Δύο καινοτόμα προϊόντα της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, βγαίνουν τώρα στην αγορά αλλά δυστυχώς, όχι στην ελληνική.  

Θα πωλούνται σε αλυσίδα  καταστημάτων Health food στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.  

Τα καινοτόμα τρόφιμα  με τη συνεργασία δύο τοπικών εταιρειών του τυροκομείου Στ. Λύτρας και υιός και της φάρμας " Νότας" είναι : 

1) αλοιφή με τυρί φέτα και γιαούρτη με ισχυρισμό υγείας ότι μειώνει τη χοληστερόλη και 2) γιαούρτι με ισχυρισμό υγείας ότι ενισχύει την ανάπτυξη των μυών και των οστών.

Και τα δύο προιόντα πήραν πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ και τις επόμενες μέρες παίρνουν τα απαραίτητα πιστoποιητικά και από τον FDA για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο προιόν απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα αυξημένης χοληστερόλης ενώ το δεύτερο σε παιδιά και σε αθλητές. 

Η εταιρεία που εχει αγοράσει την καινοτομία έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όλο το ποσό θα γίνεται υποτροφίες για φοιτητές.

Εκτός από τα δύο αυτά προιόντα, στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ετοιμάζεται κι άλλη μεγάλη σειρά προιόντων  από το εργαστήριο του κ. Κουρέτα και το τυροκομείο Λύτρα καθώς και τη Φάρμα Νότας,  που αφορούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στη διατροφή ασθενών που υποβάλλονται σε τεχνητό νεφρό. Όπως είπε ο καθηγητής Δ. Κουρέτας αυτά τα προιόντα  προορίζονται για την αγορά της Ιαπωνίας, μέσα στο 2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου