Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Ψηφίστηκαν με 153 «Ναι» το Ασφαλιστικό «λαιμητόμος» & το Φορολογικό Τσίπρα

Χωρίς εκπλήξεις, και με τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τα υπερψηφίζουν, πέρασε από τη Βουλή το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα.
Με τη Βουλή να βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας υπό κλοιό διαδηλωτών και σύσσωμη την Αντιπολίτευση, εντός, να εκτοξεύει πυρά κατά της κυβέρνησης κύλησε η τρίτη ημέρα της συζήτησης του Φορολογικού και Ασφαλιστικού νομοσχεδίου η οποία κορυφώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία. 
Το Ασφαλιστικό και Φορολογικό της κυβέρνησης Τσίπρα ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές, η Φώφη Γεννηματά επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι Κώστας Βλάσσης και Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ και ο Μίχος της ΧΑ. 
Η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες. Οι δημοσιογράφοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελαν να ψηφίσουν «ναι», αλλά τελικά αποδέχθηκαν την κομματική γραμμή.
Τσίπρας: Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ξαναστήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα στα πόδια της, ενώ προανήγγειλε και νέο γύρο σύγκρουσης με τη διαπλοκή, λέγοντας ότι πρέπει να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής που κυβερνούσε τον τόπο και τον οδήγησε στην καταστροφή.
Ταυτόχρονο επιτέθηκε με δριμύτητα στη ΝΔ καταλογίζοντάς της στρατηγικό αδιέξοδο και απουσία στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης, όπως επίσης και στις δυνάμεις που συγκρότησαν πέρυσι το κίνημα «μένουμε Ευρώπη», «βασιζόμενοι σε μια απολύτως λαθεμένη πολιτική εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κρυφό σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ». Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, είπε ότι ζητεί εκλογές χωρίς εναλλακτική ή στον βαθμό που εναλλακτική είναι «η συνέχεια των καταστροφικών οριζόντων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις» και ότι τις ζητεί «γιατί έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις, κάποιοι αγωνιούντες εκδότες καναλάρχες που βλέπουν όχι τη χώρα να καταστρέφεται, αλλά το σύστημα της διαπλοκής να καταστρέφεται».

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε του σημερινού νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η εναλλακτική που προτείνει η ΝΔ θα σήμαινε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αντίθετα, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευση της να προχωρήσει στην αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση «χωρίς να μειώσουμε ούτε ένα ευρώ κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρυνθεί για 13η συνεχόμενη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων».

Τόνισε ακόμη ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο αποσκοπεί σε ένα σύστημα που από τη μια είναι βιώσιμο και θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και από την άλλη θα έχει βασική αρχή του την κοινωνική δικαιοσύνη δεδομένων των δύσκολων συνθηκών και αυτό χωρίς, όπως είπε, να πειραχτεί η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών συντάξεων.
Μητσοτάκης: Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι ο λογαριασμός της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και αναξιοπιστίας
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «κατά συρροήν ψεύτη». Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».Κατηγόρησε δε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.
«Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι ο λογαριασμός της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και αναξιοπιστίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υποστήριξε ότι «στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα αίτημα μείωσης των κύριων συντάξεων, αλλά μόνο των επικουρικών».
Το νομοθέτημα είναι επιτομή της ανικανότητάς σας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι «χρειαστήκατε εννέα μήνες για να φέρετε αυτό τον αχταρμά».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σε εννέα σημεία. Το νομοσχέδιο είπε:
  • Μειώνει τις συντάξεις όσων βγουν στην σύνταξη από εδώ και στο εξής, ενώ οι υφιστάμενες συντάξεις προστατεύονται μέχρι το 2018
  • Το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Με το νομοσχέδιο εμπαίζετε τους αγρότες. Καταργείτε τον ΟΓΑ και φορολογείτε και τις ενισχύσεις.
  • Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων
  • Κόβει το αφορολόγητο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας, είπε χαρακτηριστικά.
  • Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους και εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους
  • Φορτώνετε στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο
  • Αυξάνετε την φορολόγηση κατά 12% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνετε την φορολόγηση σε συνθήκες ασφυξίας
  • Αυξάνετε τον φόρο στα μερίσματα, αποτελεί κίνητρο για φορολογική μετανάστευση.
  • http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου