Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο γεωπολιτικός ¨νονός¨ της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο παίζει στα τελευταία επεισόδια.

1922712267
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όχι δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο, μην ξαφνιάζεστε γιατί είναι ο σουλτάνος Ερντογάν σε νέα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς του ¨Νονού¨.
Ο ίδιος δηλώνει ¨ Η βάση στο Κατάρ θα αποτελεί τον πυλώνα στην Αφρική, του παγκόσμιου αγώνα κατά της τρομοκρατίας¨

Με λίγα λόγια πουλάει προστασία στην γεωπολιτική νύκτα που πλάκωσε στην Μέση Ανατολή , στην Αφρική και τον Περσικό κόλπο.
¨Στρατιωτική εκπαίδευση από την Τουρκία στη Σομαλία και στρατιωτική βάση στο Κατάρ.
Η Τουρκία που τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη πρόοδο στους τομείς της οικονομίας και αμυντικής βιομηχανίας, προέβη σε στρατηγικά βήματα εναντίον της τρομοκρατίας σε διάφορες χώρες.
Η Τουρκία που παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση σε Αλβανία, Ιράκ και Αζερμπαϊτζάν προσθέτει και τον κρίκο της Σομαλίας στην αλυσίδα αυτή.
Εν τω μεταξύ η Τουρκία ετοιμάζεται να ιδρύσει την πρώτη στρατιωτική βάση της στη Μέση Ανατολή, στο Κατάρ.
Στη βάση εκτός από μερικούς χιλιάδες στρατιώτες θα αναπτυχθούν παράγοντες πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, εκπαιδευτικό προσωπικό και μονάδες ειδικών δυνάμεων, αν και προβλέπεται να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς θα χρησιμοποιείται ιδίως για εκπαίδευση και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.
Η βάση που θα ιδρύσει η Τουρκία θα περάσει στη ιστορία και ως ο πυλώνας στην Αφρική, του παγκόσμιου αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η Τουρκία με τη συγκεκριμένη βάση θα είναι η πέμπτη χώρα που θα έχει στρατιωτική βάση στην Αφρική μετά τις ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία και Ιαπωνία.¨ http://www.trt.net.tr/greek/29.02.2016
¨Στο περιθώριο της ναυτικής έκθεσης DIMDEX 2016 που λαμβάνει χώρα στο Κατάρ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, διευκρίνησε ότι, η τουρκική στρατιωτική βάση που κατασκευάζεται στη χώρα του Περσικού Κόλπου, θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια.
Η κατασκευή της είναι προϊόν της στρατιωτικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το 2014. Εντός των προβλέψεών της περιλαμβάνεται η συνεκπαίδευση και η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος του Κατάρ. Αντίστοιχα, καταριανές δυνάμεις και προσωπικό βρίσκονται στην Τουρκία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Έτσι, μετά την Σομαλία, η Τουρκία ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην περιοχή του Κόλπου. Η δε συνεργασία με το Κατάρ δεν περιορίζεται στα προαναφερθέντα, αλλά και στην στήριξη των ανταρτών… που επιθυμούν την πτώση του Μπασάρ αλ Άσσαντ.¨ https://defense3.com/31/03/2016
Που πάει λοιπόν η πονηρή αλεπού και στήνει την βάση;Στον Περσικό Κόλπο κοντά στα πλούσια εμιράτα και την Σαουδική Αραβία, ουσιαστικά πουλώντας προστασία μιας και οι σχέσεις των τελευταίων μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν πάνε και τόσο καλά με τις ΗΠΑ.
«Αυτή η βάση θα επιτρέψει στην Τουρκία να συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, τη Βόρεια Αφρική και τον Περσικό Κόλπο», είπε ο Ισμέτ Γιλμάζ. 03/31/2016 | Πηγή: Pravda.Ru
Το κόλπο όμως είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται γιατί το Κατάρ συνιστά το ένα άκρο της αρχής του αιματοβαμμένου ενεργειακού αγωγού που θα ξεκινούσε από εκεί για να καταλήξει
μέσω Συρίας και Τουρκίας στην Ευρώπη που επιθυμεί να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο.
Ουσιαστικά η Τουρκία του Ερτνογάν προκαταλαμβάνει θέσεις και φυσικά για αυτήν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Έλα όμως που πέθανε γιατί η ΕΛΠΙΔΑ σήμερα ή ο γεωπολιτικός και ενεργειακός ρυθμιστής των μελλοντικών διερχόμενων αγωγών της περιοχής αναγορεύτηκε εδώ και καιρό ο Κουρδικός παράγοντας που συνιστά κοινή επιλογή Ρωσίας- ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι πάει να πει ¨νονός της νύκτας¨ για αυτό τα βρήκαν με τους Ρώσους όσον αφορά την συγκεκριμένη περιοχή και υπέρ των Κούρδων. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε την ζωγραφιά του σουλτάνου .
¨Μεγάλωσε το χάσμα, αντί να γεφυρωθεί, μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη συνάντηση του αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν και του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι Κούρδοι της Συρίας, τους οποίους υποστηρίζουν οι Αμερικανοί και πολεμούν οι Τούρκοι. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση η τουρκική πλευρά εξέφρασε σφοδρά παράπονα για το γεγονός, όπως το θέτουν στην Ουάσιγκτον, ότι η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα αντιμετωπίζει τους Κούρδους αυτούς «ως τις μοναδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία που μπορούν να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος». http://www.pentapostagma.gr 1 Απριλιου 2016-04-01
Ουσιαστικά πριν λίγες ημέρες ο βασιλιάς της Ιορδανίας με τα λεγόμενα του αναγόρευσε τον Ερτνογάν σαν τον χειρότερο νονό της πιο σκληρής νύκτας για όλη την ανθρωπότητα.
¨Ο βασιλιάς της Ιορδανίας φέρεται να δήλωσε: “Η προσφυγική κρίση δεν είναι τυχαίο γεγονός.
Μαζί με τους πρόσφυγες η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες στην Ευρώπη.
Η Άγκυρα βοηθάει τον ISIS και εμπορεύεται πετρέλαιο.
Η Τουρκία αποτελεί στρατηγικό πρόβλημα στον αγώνα ενάντια στον ISIS.
H Άγκυρα προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό καθεστώς στη Συρία.
Το ίδιο κάνει και στη Λιβύη και τη Σομαλία.
Γιατί άραγε εκπαιδεύει το Στρατό της Σομαλίας;
Εμείς σαν Ιορδανία αγωνιζόμαστε εναντίον του ISIS αλλά η Τουρκία δεν είναι με το μέρος μας.
Η προώθηση τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι μέρος του σχεδίου και της στρατηγικής του Ερντογάν.
(Πηγή sol haber)¨ της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΠΗΓΗ: odatv http://www.militaire.gr/ 26 Μαρτίου 2016
Για τους Ρώσους δεν συζητάμε αν θέλουν να έχουν σχέσεις με τον Σουλτάνο , αυτοί είναι έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να συλλάβουν τον ¨νονό¨ γιατί έχουν όλα τα λογιστικά βιβλία των ματωμένων εγκλημάτων του.
ΦΩΤΟ 2 (24)
Ίσως σύντομα οι γείτονες μας που γεύτηκαν ανάπτυξη με κλεμμένα και με αίμα να χρειαστούν την βάση του Κατάρ όταν εκκενώνουν την Τουρκία σαν πρόσφυγες λόγω της καθόδου των Ρώσων.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου