Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οι Τούρκοι κάνουν ασκήσεις απόβασης στα νησιά του Αιγαίου και οι ελληνικές ΕΔ στήνουν σκηνές για τους λαθρο-πρόσφυγες (φωτό)



ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; 

Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να προωθήσει τις αξιώσεις της με αλλαγή του status quo, αλλά προβαίνει και σε μία σειρά στρατιωτικών ασκήσεων με σενάρια την απόβαση σε ελληνικά νησιά του ανατολικού Αρχιπελάγους και τη διέλευση υδάτινου κολλήματος, συγκεκριμένου του Έβρου.

Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απασχολούνται στο πώς και πόσα hot spots θα φτιάξουν και αν οι σκηνές και τα κοντέινερ που στήνονται στα νησιά και στην Μακεδονία ικανοποιούν τους λαθρομετανάστες, τους πρόσφυγες και τους Ευρωπαίους που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε “αποθήκη” ψυχών.
Κάτι που στερεί ταυτόχρονα χρήματα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατ' ομολογία και του Πάνου Καμμένου. Και ποια κονδύλια δηλαδή, αυτά που άφησε η τρόικα για να μπορέσουν να συντηρηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε επίπεδο... βίδας. Γιατί για τίποτα περισσότερο δεν επαρκούν. Όσον αφορά στην απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων ούτε λόγος.
Τις προηγούμενες ημέρες λοιπόν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν αμφίβια άσκηση με απόβαση πεζοναυτών στο Κόλπο της Σμύρνης. Πέραν των πεζοναυτών συμμετείχαν δυνάμεις του Ναυτικού της Τουρκίας, οι οποίες βεβαίως είχαν αεροπορική υποστήριξη, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν 17 πλοία του τουρκικού Ναυτικού, κυρίως αποβατικά, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη. Όσον αφορά στο σκοπό και το σενάριο ούτε λόγος. Σίγουρα οι Τούρκοι δεν κάνουν αποβατικές ασκήσεις για να επιτεθούν στη Συρία, αλλά στην Ελλάδα με την κατάληψη κάποιου ελληνικού νησιού από ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο που αμφισβητούν.
Και δεν είναι μόνο οι αποβατικές ασκήσεις που πραγματοποίησαν απ' όπου και οι φωτογραφίες, αλλά μέσα στο Φεβρουάριο έκαναν και ασκήσεις για το πώς με πλωτές γέφυρες και καταφέρουν να περάσουν τον ποταμό Έβρο. Δεν είναι σαφώς η πρώτη φορά, αλλά οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν προσηλωμένες στο στόχο και δεν κοιτούν να στήσουν σκηνές όπως έχει αναθέσει η κυβέρνηση στις ελληνικές. 
45
49
48
4750
51
52
Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες κατακλύζουν το διαδίκτυο από τη συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων στην κατασκευή των hot spots ή των ανοιχτών camp για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες στα νησιά, στην Αττική, στη Μακεδονία και σε άλλα σημεία. 
xe1_0
Έχει κανείς αναρωτηθεί πόσοι στρατιώτες και στελέχη απασχολούνται στο στήσιμο σκηνών και μαγειρείων αντί να είναι στις μονάδες και να εκπαιδεύονται, ιδίως σε μία περίοδο που η Τουρκία προβάλει ολοένα και περισσότερες αξιώσεις έναντι της Ελλάδας; Έχει επίσης σκεφθεί κανείς πόσα χρήματα δαπανώνται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όταν είναι γνωστό ότι η τρόικα έχει αδειάσει τα ταμεία και δεν επαρκούν πλέον ούτε για τα λειτουργικά έξοδα των Ένοπλων Δυνάμεων;
Τι θα συμβεί αν η Τουρκία επιχειρήσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στον Έβρο; Θα τους πούμε περιμένετε να ολοκληρώσουμε τα camp στη Μακεδονία ή μήπως θα περιμένουμε από το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Τα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας είναι πολύ σοβαρά για να παίζει κανείς. Ας αναθέσουν λοιπόν στις ΜΚΟ που θα λάβουν και τις επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες να στήσουν τα κέντρα φιλοξενίας και ας αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν αυτό που ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου