Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Φίλης: Για να μείνουν τα Θρησκευτικά... πρέπει να αλλάξουν!


  • Κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα των Θρησκευτικών προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, συμπληρώνοντας ότι η αναμόρφωσή τους είναι προϋπόθεση για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα.



Όπως αναφέρει, ήδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν εκπονηθεί πιλοτικά...προγράμματα, προκειμένου τα Θρησκευτικά να πάψουν να είναι ομολογιακό μάθημα και να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών, με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας.
Ερωτηθείς αν οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποδέχονται τις επισκέψεις μητροπολιτών και ιερέων στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στους διευθυντές και στους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι βάσει νόμου εγκρίνουν την είσοδο τρίτων «για να μετέχουν σε εκδηλώσεις και όχι μαθήματα».
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να ”συνδιδάσκει” ή να “επιτηρεί” 

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου