Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος έθεσε θέμα ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι κοντά μας!


http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/03/rusia-4.jpg

Ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Σεργκέι Πρικχόντκο δήλωσε  κατά την διάρκεια των συνομιλιών στην πατρίδα μας για το θέμα της εκμάθησης  της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού , ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής κυβέρνησης ,

τόνισε  ότι τα  ρωσικά υπουργεία και οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της μελέτης της ρωσικής γλώσσας,  και στην κατάρτιση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο θέμα αυτό, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο Πρικχόντκο συμμετείχε στην επίσημη τελετή έναρξης του εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα , και είχε συνομιλίες με  αξιωματούχους  της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι αρκετά χρόνια πριν στην Ελλάδα, υπήρχε ένα πιλοτικό  πρόγραμμα εκμάθησης  της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, αλλά αυτό ακυρώθηκε, από τα «σαΐνια» του υπουργείου πολιτισμού.

«Η γλώσσα επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών θετικά, για αυτό και κάναμε πρόταση στο  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και προσωπικά στον   Υπουργό,  για την ανάπτυξη των ανθρωπιστικών δεσμών,  συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της εκμάθησης  της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα. Για μας είναι σημαντικό ..», δήλωσε ο ίδιος .
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης , συζητήθηκε ο τρόπος που τα  ρωσικά αρμόδια  υπουργεία και  οργανισμοί θα μπορέσουν  να βοηθήσουν στην προώθηση της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας και στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών.
Μετά το πέρας της συνέντευξης ο κ. Πρικχόντκο  είπε ότι λυπάται που η ελληνική τηλεόραση και ειδικά οι ειδήσεις στην  Ελλάδα κυριαρχούνται  από δύο θέματα , τα οικονομικά προβλήματα και το ζήτημα των  προσφύγων και των μεταναστών. Η δήλωση αυτό είναι ενδεικτική του τεράστιου ενδιαφέροντος που δείχνει η Μόσχα για την πατρίδα μας.

«Ναι,  είναι ζωτικής σημασίας τα επείγοντα  αυτά προβλήματα που επηρεάζουν όλους τους Έλληνες , αλλά πρέπει να ξέρετε ότι πολλοί από τους συμπολίτες μου  ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την Ελλάδα,  σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, την  φύση στην  Ελλάδα. Για αυτό και είμαστε κοντά σας και συμπάσχουμε αλλά  και κατανοούμε  …  το τι συμβαίνει εδώ, αυτό που με  ανησυχεί είναι ότι  θα ήθελα να ακούσω περισσότερα καλά και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, και ελπίζω αυτό να γίνει πολύ σύντομα», κατέληξε ο ίδιος .
Με λίγα λόγια ο Ρώσος αξιωματούχος μιλά για την « μαύρη προπαγάνδα» των ελληνικών ΜΜΕ , τα οποία καταρρακώνουν καθημερινά  το ηθικό του Έλληνα , καθιστώντας τον όμηρο της νέας τάξης.
Όσο για την κατάσταση στην χώρα μας , ο Ρώσος αξιωματούχος την έχει ζήσει και στην χώρα πριν μερικά χρόνια και γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τους  σκοτεινούς «μηχανισμούς» που ενεργοποιούνται για να διαλυθεί  ένα κράτος. Για αυτό χρειάζεται όλοι  οι Έλληνες να «σηκώσουμε» το κεφάλι και να παλέψουμε για την χώρα μας.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου