Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό που... δεν λένε για τους εκβιαστές δημοσιογράφους

Δημοσιογραφική συμμορία εκβιαστών, έγιναν και συλλήψεις, η αστυνομία αφού δούλεψε την υπόθεση πέντε εβδομάδες έβγαλε στη φόρα πρόσωπα και στοιχεία. Όχι, λέει ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του αρχηγού της σπείρας και εκδότη εφημερίδας, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση.



Τι λέει ο αποδυτηριάκιας. Κατ' αρχήν να σημειώσω ότι δεν λέει κανείς κάτι. Τσιμουδιά. Ό,τι γράφτηκε, ό,τι μεταδόθηκε από κανάλια και ραδιόφωνα είναι «αστυνομικά χρονικά». Τίποτα περισσότερο. Το δελτίο της αστυνομίας μετέφεραν όλα τα βαποράκια των μήντια.

Επί της ουσίας. Ποια είναι η κατηγορία; Ότι τρεις αδίστακτοι αληταράδες δημοσιογράφοι νταηλίκι ζητούσαν λεφτά από υπεύθυνους, ανώτερους υπαλλήλους τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, διαφορετικά θα τους ξεφώνιζαν. Θα έβγαζαν στον αέρα τα «άπλυτά» τους. Π.χ. ότι λαμογιάρουν από το πόστο τους, ακόμα ότι η προσωπική τους ζωή δεν είναι... αξιοπρεπής.

Ο ορισμός του εκβιασμού. Από δημοσιογράφους που γνωρίζουν πράγματα και οφείλουν να τα δημοσιοποιήσουν, όμως αυτοί χειρώτεροι εγκληματίες από τους εκβιαζόμενους εγκληματίες «εμπορεύονταν» τις απατεωνιές τους και τις «αδυναμίες» τους, π.χ. στο σεξ, στα ναρκωτικά, στο μπαρμπούτι κ.α.

Δεν το συζητάμε ότι οι τρεις, ίσως περισσότεροι από τρεις δημοσιογράφοι, είχαν στήσει τέτοια μηχανή που αξίζει όχι μόνον να τιμωρηθούν, αλλά να πάθουν και ό,τι δεν προβλέπεται από το νόμο. Διαπόμπευση. Λιθοβολισμός. Κρέμασμα. Ώπα, ρε. Σου σφυρίζουν κάτι βρώμικο για έναν τραπεζίτη π.χ., για τον πρόεδρο μιας ΔΕΚΟ κι εσύ αντί να μας ενημερώσεις, εκβιάζεις τον ένοχο. Ώπα, ρε. Ρίχτονα, ρε, από το μπαλκόνι, όχι να σκοτωθεί, να πάει μέχρι το περίπτερο να αγοράσει τσιγάρα.

Μια στιγμή. Ερώτηση. Πιάνει εκβιασμός και απειλή, όπως κατηγορούνται οι τρεις συμμορίτες δημοσιογράφοι, αν ο άλλος είναι καθαρός; Όχι, βέβαια. Άρα, αφού οι τύποι έκαναν τζίρο 500.000 ευρώ το μήνα, σημαίνει ότι υπήρχε μπόλικη... «πελατεία» τους στην πιάτσα.

Χάσαμε, λοιπόν, τα άπλυτα στη φόρα. Ποιος να τα κρεμάσει στα μανταλάκια; Η αστυνομία δεν το κάνει. Η δημοσιογραφία, όχι. Μια ελπίδα είχαμε από την σπείρα των εκβιαστών στην περίπτωση που δεν τους βούλωναν το στόμα με κατοστάρικα.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου