Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός:για Τετάρτη 23-12-2015



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ


Ελληνική ταινία:Είναι ο Θεός Μάγειρας;


Θεός αν ήμουν...

Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σε γέμιζα με πλούτη, αξίες και δόξα! Αν στα δώσω, θα τα χάσεις πολύ γρήγορα, γιατί δεν θα ξέρεις πως βγαίνουν. Θα σου έδειχνα τον πλούτο της προσωπικότητάς σου, την αξία της μοναδικότητάς σου και τη δόξα της ύπαρξής σου. Όταν τα δεις αυτά, μπορείς να αποκτήσεις ότι θέλεις!

15 λάθη της γλώσσας του σώματος που πρέπει οπωσδήποτε να μην κάνετε


Young_woman-body_language

Η γλώσσα του σώματος και τα κρυφά σινιάλα που εκπέμπει έχουν αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης ενώ η προσπάθεια αποκωδικοποίησης της, έχει αναδειχθεί σε νέο πεδίο ερευνών.
Τι συμβαίνει όμως όταν πρόκειται για την καριέρα; Ποιες είναι εκείνες οι εκφράσεις του σώματος που φανερώνουν πόσο επιτυχημένος είσαι ή όχι; Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ώστε να μην σαμποτάρουμε την καριέρα μας; Το έγκυρο QZ.com, παρουσιάζει τις 15 εκφράσεις του σώματος που σχετίζονται με την επιτυχημένη πορεία μας δεν είναι και τόσο προφανείς όσο νόμιζαν κάποιοι μέχρι τώρα.

Χριστούγεννα στα ενοριακά και τα δημοτικά συσσίτια θα κάνουν 12.000 άνθρωποι

Ραγδαία η αύξηση της φτώχειας στις δυτικές συνοικίες και το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πάνω από 11.700 δέματα αγάπης σε άπορους στέλνουν εκκλησία και δήμοι

Οι γυναίκες που προσφέρουν αφιλοκερδώς πολύ μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους θα μαγειρέψουν και φέτος για το μεγάλο χριστουγεννιάτικο συσσίτιο της εκκλησίας των Αγίων Πάντων.

Η ελληνική πατέντα που …«βάζει τέλος» στην οδική Βοήθεια

5
Ένα Ελληνικό πατενταρισμένο προϊόν γεννήθηκε μέσα στην Ελληνική κρίση και μέσα σε 11 μήνες εξάγεται σε 3 ηπείρους (Αφρική Ευρώπη Αυστραλία), σε 19 χώρες.
Είναι το μοναδικό αξεσουάρ αυτοκίνητου που… ξεκολλάει το αυτοκίνητο από λάσπη, άμμο και χιόνι.

Τον Ιούνιο ξεκινάνε τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με Μυτιλήνη και Χίο



Ομόφωνα το αίτημα της Hellenic Seaways για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος» (πρώην Ionian Queen) στις γραμμές Πειραιάς-Μεστά Χίου-Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη, ενέκρινε την Πέμπτη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο ενώ οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού καθώς το  ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος», με ταχύτητα 22 κόμβων και δυνατότητα μεταφοράς 2.200 επιβατών, 700 ΙΧ ή 125 φορτηγών έως και 16 μέτρων και 60 ΙΧ διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις,  που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια.

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ (ΠΟΙΗΜΑ)

Εξαιρετικό!

Θέμα: Απαντήστε σε 2 απίστευτες ερωτήσεις

                              Αποτέλεσμα εικόνας για ερωτησεις
  
Ερωτήσεις κρίσεως:
Ερώτηση 1: Αν ήξερες μια γυναίκα που ήταν έγκυος, η οποία είχε ήδη 8 παιδιά, τρία από τα οποία ήταν κουφά, δύο τυφλά, ένα με διανοητική καθυστέρηση, και είχε και σύφιλη, θα της συστήνατε να κάνει άμβλωση;
Διαβάστε και την επόμενη ερώτηση πριν απαντήσετε.

Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου



Αποτέλεσμα εικόνας για σεφερης 

Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963
 Σαν να το είπε χθές
 Πριν Μιλήσεις, Άκου.
 Πριν Γράψεις, Σκέψου.
 Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.
 Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.
 Πριν  τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.
 Μα Πριν Πεθάνεις, ΖΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Ανατροπές στα ΑΕΙ, επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές

Σημαντικό ρόλο στην εκλογή των οργάνων των ΑΕΙ θα έχουν και πάλι οι φοιτητές, ενώ επανέρχονται και οι «αιώνιοι» ακόμη και αν έχουν διαγραφεί από τα μητρώα των σχολών.

Αυτά προβλέπει, μεταξύ πολλών άλλων, το νέο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των ΑΕΙ, το οποίο εντός των ημερών θα τεθεί προς διαβούλευση προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή.

το ανέκδοτο της ημέρας


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεκδοτα 

Η μόνη φορά που ξανθιά δίνει τα φώτα της !
Διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» της Γαλλίας, έχει φτάσει στην τελευταία ερώτηση. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει 200.000 ευρώ. Αν απαντήσει λάθος, κερδίζει μόνο 32.000. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση:
- «Ποιο από τα παρακάτω είδη πουλιών δε χτίζει μόνο του τη φωλιά του, αλλά χρησιμοποιεί τις φωλιές
άλλων πουλιών;»

Αύριο στους δικαιούχους η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης και του επιδόματος ενοικίου



Ενεργοποιείται από σήμερα Τρίτη για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης και το ποσό των 16.297.480 ευρώ θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την ΣΤ' δόση της Κάρτας.
Επίσης, αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 θα γίνει η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/12/2015


                            
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.