Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Τετάρτη 2-12-2015




Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΙΛΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ


Ελληνική ταινία:ΣΩΣΕ ΜΕ


«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…»

        Image
«Ναρκισσισμός» είναι ο όρος που χρησιμοποίησε ο Freud, εμπνεόμενος από τον μύθο του Νάρκισσου, για να περιγράψει έναν τύπο και μία διαταραχή της προσωπικότητας που, ως κύριο γνώρισμά της, έχει την υπερβολική και αποκλειστική ενασχόληση με τον εαυτό.

Με αυτές τις 5 φράσεις θα γίνεται πάντα το δικό σας χωρίς να τσακώνεστε


wolf
Αν είστε δυναμικός χαρακτήρας και πάντα θέλετε να υπερισχύει η γνώμη σας, οι παρακάτω φράσεις θα σας βοηθήσουν να το κατορθώσετε, χωρίς να φανείτε αγενής ή να τσακωθείτε.  Ξεκινήστε τις φράσεις σας, έτσι:
Αυτό που εννοείτε είναι…
Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να απαντήσετε στον συνομιλητή σας κατάλληλα, τότε ξεκινήστε έτσι τον λόγο σας κάνοντας μία μικρή περίληψη των όσων είπε. Έτσι, και θα δώσετε την εντύπωση πως καταλαβαίνεται πλήρως τι σας λέει και θα απαντήσετε καλύτερα.

Μαχάτμα Γκάντι: 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να έχεις...


Σύμφωνα με τον μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:

Τι μας Κάνει να Γελάμε;



Ερευνητές της Οξφόρδης πραγματοποίησαν μία σοβαρή μελέτη σχετικά με το τι μας προκαλεί γέλιο και μέχρι σε ποιο επίπεδο ένα αστείο κρατά τον ακροατή του. Διεπίστωσαν ότι τα πιο περίπλοκα ανέκδοτα τείνουν να είναι πιο αστεία, αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου και ότι τα ανέκδοτα που είναι πολύ περίπλοκα, έχουν την τάση να «χάνουν» το κοινό.

δεύτερη ζωή, δεν έχει...



Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

(από Το Παράπονο, του Οδ. Ελύτη)


Όχι... δεύτερη ζωή, δεν έχει... αυτή είναι... τελεία και παύλα... κι εσύ, τρέχεις να τη ζήσεις... τρέχεις...

Κι όλ' ονειρεύεσαι... ονειρεύεσαι Σαββατοκύριακα... διακοπές... Χριστούγεννα και  γιορτές... όλο κάτι να φτιάξεις... κάτι να κερδίσεις... κάτι να δημιουργήσεις... στην ύλη πάντα...
Και χάνεις ζωή...

Προκαλεί το δεξί χέρι του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχο


2

Διόλου τυχαίο: Είναι πνευματικός μέντορας της Ρεπούση – Είναι ο επικεφαλής για τον ανασχεδιασμό της Παιδείας
Νέο λάδι στη φωτιά, που ο ίδιος άναψε με τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνει ο Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, διόρισε ως επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων τον καθηγητή Αντώνη Λιάκου.

9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το όνομα Γιώργος

Ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα στην Ελλάδα το γνωρίζετε.
Ξέρετε όμως για τις αρχαιοελληνικές καταβολές του ονόματος; Γνωρίζετε την μοναδική παροιμία που περιέχει το όνομα ή πόσο δημοφιλές είναι σε άλλες χώρες; Αφού ευχηθούμε τα χρόνια μας πολλά στους εκατοντάδες χιλιάδες Γιώργηδες αυτής της χώρας, σας παραθέτουμε δέκα ενδιαφέροντα ευρήματα που βρήκαμε για το μικρό τους όνομα.

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα - Ποιοι απεργούν;

Παραλύει για μία ακόμα φορά η χώρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ.


Οι κοινωνικοί φορείς αντιδρούν στις αλλαγές που επιφέρει το μνημόνιο στο ασφαλιστικό και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Το ραντεβού δίνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Νέο φορολογικό – Αλλάζουν οι κλίμακες και ο τρόπος φορολόγησης – Όλα τα εισοδήματα με κοινή κλίμακα – Ποιοι χάνουν το αφορολόγητο

Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να ξεχάσουμε τη φορολόγηση που γνωρίζαμε. Έρχεται νέο φορολογικό και μάλιστα άμεσα με στόχο να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016.

Το νέο φορολογικό βασίζεται σε δυο μεγάλους πυλώνες φορολογουμένων με βάση την πηγή εισοδήματος.
Η μια κατηγορία θα είναι οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα τουλάχιστον σε ποσοστό 50% από μισθό ή σύνταξη.

Η Π. Κεντ. Μακεδονίας προκηρύσσει 500 νέες άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου



Πεντακόσιες νέες άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου προκηρύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα, βάσει νόμου, στις άδειες θα έχουν οι άνεργοι, ενώ σημαντικό ποσοστό θα λάβουν και τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι και οι «ευάλωτες» πληθυσμιακές ομάδες.
Συγκεκριμένα μέσω της σχετικής πρόσκλησης ανακοινώνεται η χορήγηση 500 νέων αδειών υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κατανομή των οποίων ανά κατηγορία είναι η κάτωθι :

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/12/2015


                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καλό Μήνα!

                                   Αποτέλεσμα εικόνας για δεκεμβρης