Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Δευτέρα 16-11-2015




Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Άσε με να φύγω - Κανελλίδου Αλέκα


Ελληνική ταινία:Η χαρτοπαίχτρα HD


Ψωνίζεις στο ίντερνετ; Διάβασε τι να προσέχεις...

Πάνω από 40% των προϊόντων που πουλήθηκαν στην Κίνα μέσω του διαδικτύου πέρσι ήταν είτε απομιμήσεις είτε κακής ποιότητας...
είπε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά, δίνοντας μια εικόνα της έκτασης του προβλήματος που στοιχειώνει τον γρήγορα ανερχόμενο κλάδο των διαδικτυακών πωλήσεων. 

Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης… υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης





Ψήφισμα που διακινείται μέσω του παγκόσμιου κινήματος «Avaaz» ζητάει να απονεμηθεί το νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Μυτιλήνης και στις οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται για τη διάσωση, την περίθαλψη και τη φροντίδα των προσφύγων στο νησί.

Ποιοι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με τα νέα τέλη κυκλοφορίας



Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τα νέα τέλη κυκλοφορίας, στα οποία αναμένονται γενικά αυξήσεις τιμών, αλλά και μία μικρή μείωση. Οι αλλαγές έχουν αποφασιστεί βάσει του έτους ταξινόμησης, του κυβισμού και των ρύπων. 
Επιβάρυνση στα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν, αναμένεται να δουν, σύμφωνα με το iefimerida:

Μυρίζει το σπίτι τσιγαρίλα; Έτσι θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές


Είστε καπνιστής και συνηθίζετε να καπνίζετε μέσα στο σπίτι; Αρχικά, ΜΗΝ το κάνετε, ειδικά αν σ'αυτό ζουν και μικρά παιδιά.
Αν παρόλα αυτά δεν θέλετε να βγείτε στο μπαλκόνι, τότε υπάρχουν μερικοί έξυπνοι και χρήσιμοι τρόποι για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από τον προσωπικό σας χώρο.
Διαβάστε ποιες είναι αυτές:

Αστέρες του NBA μεταμφιέστηκαν σε παππούδες και τρέλαναν τους ανυποψίαστους θεατές (Video)

Αστέρες του NBA μεταμφιέστηκαν σε παππούδες και τρέλαναν τους ανυποψίαστους θεατές
Μια απολαυστική διαφήμιση υπερπαραγωγή για λογαριασμό της Pepsi με πρωταγωνιστές δυο μεγάλους σταρ του NBA, τον Ray Allen και τον Kyrie Irving, που έγιναν αγνώριστοι με σκοπό να κάνουν έκπληξη στο ανυποψίαστο κοινό.

Διεθνής κόμβος σπουδών η Θεσσαλονίκη


Εκπρόσωποι των ...
εκπαιδευτικών φορέων, συμφωνούν ότι η πρωτοβουλία Study in Thessaloniki (Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη) που ξεκίνησε κάτω από την «ομπρέλα» του κεντρικού δήμου στις αρχές του 2015, με στόχο να γίνει η πόλη ένας εκπαιδευτικός κόμβος (educational hub) έβαλε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης στο ίδιο τραπέζι και όχι μόνο: Εδώ και λίγο καιρό μπήκαν και σε κοινή ιστοσελίδα.

«Με λένε Ελλάδα» (βίντεο για να το δείτε, να το διαβάστε ή μόνο να το ακούστε)

Το βίντεο «Με λένε Ελλάδα» είναι βασισμένο στο ποίημα της Joya Koun,
που έγραψε για την Ελλάδα εξαιτίας της αδικίας που αντιμετωπίζει.
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση και την εικόνα που δημιουργήθηκε.

Μέσα σε μόλις 23 λεπτά οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι


Μέσα σε μόλις 23 λεπτά οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι

Οι επτά τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής από τους τζιχαντιστέςέγιναν σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικώνν σε λιγότερο από μισή ώρα, μέσα σε 23 λεπτά για την ακρίβεια, με χρονική διαφορά 5 λεπτών.
Όλα ξεκίνησαν στις 9:20 μμ. τοπική ώρα στο Stade de France, όπου διεξαγόταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, με μια επίθεση αυτοκτονίας, ενώ η τελευταία έκρηξη έγινε στις 9:53 μ.μ. και πάλι στο στάδιο.

Ένας επίκαιρος όσο και διδακτικός μύθος του Αισώπου, που αξίζει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

https://ohifront.files.wordpress.com/2013/09/9ddc0-33.jpg?w=595Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας αγρότης που είχε τρία αγόρια.Τα παιδιά όμως μεγαλώνοντας, άρχισαν να έχουν μεταξύ τους γκρίνιες και τσακωμούς.
Καθημερινά μάρτυρας των καυγάδων ήταν ο πατέρας, που ένοιωθε ότι το τέλος του κοντεύει.Φοβόταν και ανησυχούσε πολύ γιατί μετά το θάνατο του, αυτοί όπως πήγαιναν θα γινόντουσαν εχθροί.
Σκέφτηκε λοιπόν και μια μέρα ζήτησε .....

Ολάντ: «Πράξη πολέμου» από το Ισλαμικό Κράτος η σφαγή στο Παρίσι


  • Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια.

ΣΕΒ: Πόσα παίρνει το κράτος απ' τους μισθούς


  • Στοιχεία που προκαλούν αίσθηση παρέθεσε ο ΣΕΒ όσον αφορά το ποσό που τελικά παίρνει το κράτος από τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Σύνδεσμος, όταν ένας μισθωτός αμείβεται λίγο καλύτερα από 1000 ευρώ το μήνα, πολύ σύντομα το κράτος φτάνει να εισπράττει κοντά στο...

Οι χώρες του κόσμου συναντιούνται στη Philoxenia (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Έθιμα, παραδόσεις και τοπία χωρών από ολόκληρο τον κόσμο συναντιούνται για ακόμη μια φορά στην 31η Philoxenia στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στο Περίπτερο 15 μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να γνωρίσει από κοντά τις Βαλκανικές χώρες αλλά και ταξιδιωτικούς προορισμούς από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/11/2015

                            
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.