Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μέσα σε μόλις 23 λεπτά οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι


Μέσα σε μόλις 23 λεπτά οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι

Οι επτά τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής από τους τζιχαντιστέςέγιναν σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικώνν σε λιγότερο από μισή ώρα, μέσα σε 23 λεπτά για την ακρίβεια, με χρονική διαφορά 5 λεπτών.
Όλα ξεκίνησαν στις 9:20 μμ. τοπική ώρα στο Stade de France, όπου διεξαγόταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, με μια επίθεση αυτοκτονίας, ενώ η τελευταία έκρηξη έγινε στις 9:53 μ.μ. και πάλι στο στάδιο.

Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών «Λε Μπατακλάν» ήταν η προτελευταία και κράτησε συνολικά τρεις ώρες λόγω της ομηρίας. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερεις επιθέσεις στη γειτονιά γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας (Republique), η οποία σφύζει από ζωή Παρασκευή βράδυ με ρεστοράν, καφέ και μπαράκια. Οι δράστες πυροβόλησαν στα τυφλά, χωρίς διάκριση, τους θαμώνες και τους περαστικούς.
Σημάδευαν την καρδιά και το πνεύμα της χώρας
Και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό στοιχείο για τους Παριζιάνους. Στις προηγούμενες επιθέσεις οι τρομοκράτες είχαν στόχους πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους. Χθες δεν υπήρξε στόχος. Πυροβολούσαν οποιονδήποτε. Σημάδευαν την καρδιά και το πνεύμα της χώρας.
Σε τι απέτυχαν οι μυστικές υπηρεσίες που ήταν ήδη σε ετοιμότητα από τον Ιανουάριο μετά την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo; Αυτό το ερώτημα απασχολεί σήμερα τους Γάλλους. Στο μεταξύ όσο περνά η ώρα έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές άλλαξαν τρόπο δράσης, ότι στη Συρία λειτουργεί πλέον πυρήνας που ασχολείται αποκλειστικά με την οργάνωση επιχειρήσεων στην Δύση και που χρησιμοποιεί νέους τρόπους επικοινωνίας με μυστικούς κώδικες για την καθοδήγηση νεαρών μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν ως μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου