Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Καιρός:για Δευτέρα 9-11-2015





Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.

Ελληνική ταινία:ΙΛΙΓΓΟΣ


34 από τα πιο σοφά αποφθέγματα του Αριστοτέλη που είναι σωστό να γνωρίζεις ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlwrSUBXlzO_UyvHdBPZE4ZLkZ6jyA8hKh22FooAAK7cFfiQ4Tu6AYyggJnADalzkQ5g7dP2lmxOvfZgc5CrPVdJr3dhio4ykfZ1Ax2Gfj-m-l9_dX88G7gWkUawbyDzU5KZZ9wy59MNE/s1600/r5.jpgΑπό τις πιο σημαντικές μορφές της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου. Η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα.

Δείτε πως μπορούν να παρακολουθήσουν τι κινητό μας τηλέφωνο!


640637-kinito.jpg

Οι ρυθμοί εξέλιξης της τεχνολογίας είναι απίστευτοι και αυτό μπορεί να μας βοηθά, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στην ατομική μας ελευθερία Όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά τηλέφωνα, όλοι τρέξαμε να αγοράσουμε αυτή την υπέροχη συσκευή.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Γεμάτοι «κοριούς» η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο!

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/11/presvia_elliniki_verolino-600x275.jpgΟι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Πρωταθλήτρια η Γερμανία στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

640645-merkel.jpg
Η Γερμανία που κουνά απειλητικά τον «χάρακα» για να επιβάλλει την οικονομική τάξη στην Ευρώπη, είναι «εξπέρ» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και όπως εύστοχα το έχει περιγράψει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός: Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις!

35 αποστάγματα σοφίας από την Ιαπωνία!


 

Οι ξένοι ίσως βλέπουν την Ιαπωνική κουλτούρα σαν κάτι το μυστηριώδες. Το πιο ελκυστικό και γοητευτικό σε αυτήν τη χώρα είναι το γεγονός ότι αν και αγκάλιασε την τεχνολογία και τον μοντερνισμό, οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν ισχυρό δεσμό  με τις ρίζες τους και τις αρχαίες παραδόσεις τους. Ίσως εδώ βρίσκεται η ρίζα της διαφώτισης.

ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τη σοφία των Αρχαίων Ελλήνων πολλοί λαοί «ζήλεψαν» και σε αυτή στήριξαν τους δικούς τους πολιτισμούς. Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία έχουν υπολογιστεί οι θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι ότι πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο. Ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να κάνει ανάλογους υπολογισμούς; Ποιο μυαλό θα μπορούσε να τοποθετήσει με τέτοια ακρίβεια ένα χάρτη ναών και πόλεων επάνω στη χερσόνησο της Αρχαίας Ελλάδας και,

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και θέλεις να το βλέπεις ξανά και ξανά! [video]












Δείτε και θα καταλάβετε...

Υποσχέσεις......

                     

Δείτε τα ποσά που πλήρωσε η Εκκλησία στην Εφορία


  • Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενέκρινε τον απολογισμό εσόδων-εξόδων για το έτος 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία...που δόθηκαν από την Αρχιεπισκοπή, τα οικονομικά μεγέθη για την χρήση του 2014 για την Εκκλησία της Ελλάδος έχουν ως εξής:

Το μηδέν

Ζουμε το απολυτο μηδεν
Ετσι πρεπει να ειναι,δεν υπαρχει κατι που να το περιγραφει καλυτερα.
Ζουμε μια παρανοια,και ο κοσμος δεν αντιδρα,και αναρρωτιεμαι γιατι δεν αντιδρα,ισως απο σαστιμαρα,απο ...δεν ξερω τι να κανω πλεον.

Αυτό...

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/11/2015


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2015-Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ


Γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ

Σήμερα 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη (πανήγυρη) των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Οι άγγελοι δεν γνωρίζουν πόνο και δυστυχία, αμφιβολίες και φόβους, αρσενικό και θηλυκό, αλλά τους χαρακτηρίζει η ομορφιά, η αγάπη και η αέναη ζωή. Οι άγιοι άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους κάθε φορά που ο Θεός θέλει να γίνει το θέλημά του.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.