Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Παρασκευή 6-11-2015






Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και χαμηλές θερμοκρασίες με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα σαρώσουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα

http://www.medicalland.gr/wp-content/uploads/2015/11/19-780x358.jpgH οικονομική κρίση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην χώρα μας! Υπάρχουν όμως κάποια επαγγέλματα που τα επόμενα χρόνια θα προσφέρουν θέσεις εργασίας σε πολλούς νέους και νέες.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι τομείς;

7 τρόποι για να δείχνετε πιο έξυπνοι όταν μιλάτε...



Δεν έχουν όλοι οι πολιτικοί ή οι διπλωμάτες υψηλό IQ, αλλά χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα καταφέρνουν να γίνονται αρεστοί μόνο και από τον τρόπο που μιλάνε.

Επειδή, λοιπόν, η ευφράδεια είναι μία ικανότητα που μπορεί να διδαχθεί, οι παρακάτω τεχνικές θα σας κάνουν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάτε και να φαίνεστε ακόμη πιο έξυπνοι στους συνομιλητές σας!

Ποιό νησί της Ελλάδας από 1η Δεκεμβρίου 2015 καταργεί τις πλαστικές σακούλες (;)



Την 1η Δεκεμβρίου 2015, ένα νησί της Ελλάδας πρόκειται να καταργήσει την πλαστική σακούλα. Το φιλόδοξο εγχείρημα έχει μάλιστα την υποστήριξη όλου του νησιού, που τα τελευταία χρόνια δείχνει να κάνει άλματα σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΟΟΣΑ: Στα 81,4 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα


ΟΟΣΑ: Στα 81,4 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα

Το προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να αυξάνεται στις χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και έφτασε κατά μέσον όρο τα 80,5 έτη το 2013, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στο κάτω μέρος του καταλόγου, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο των παιδιών.


Της Λένας Λυδάκη

Στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου Ωρωπού δεν κατέφυγαν στις γνωστές μεθόδους ανάθεσης του κυλικείου σε εξωτερικό συνεργάτη ή εταιρία.

Ανέλαβαν, την πρωτοβουλία να μετατρέψουν τη λειτουργία του κυλικείου σε βιωματικό σεμινάριο θα λέγαμε, για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Πόσο κάνει 7+ 7 : 7 + 7 x 7 – 7; Και όμως, οι περισσότεροι κάνουν λάθος…

poso-kanei-7-7--7--7-x-7--7-de-tha-to-breite-pote.w_lΤο αποτέλεσμα που έχετε βρει είναι σίγουρα λάθος, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η πράξη «7+ 7 : 7 + 7 x 7 – 7» ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, από την ημέρα που αναρτήθηκε και σαφέστατα έχει γίνει viral με κοινοποιήσεις και likes που ξεπερνούν οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα όταν ανέβηκε για πρώτη φορά ήταν με την παρακάτω εικόνα που προειδοποιεί: «Δυστυχώς, οι περισσότεροι θα το βρείτε λάθος!».

ΕΠΑ Αττικής: Επίδομα θέρμανσης και στους καταναλωτές φυσικού αερίου


639793-epa.jpg

Επίδομα θέρμανσης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου ζήτησε από το βήμα συνεδρίου ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, Χρήστος Μπαλάσκας.Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλάσκας, μπορεί το αέριο να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης, ωστόσο υπάρχουν πολίτες που έχουν ανάγκη το επίδομα.

Προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους


639800-ergasia.jpg

Δώδεκα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Σύμφωνα με την εξαγγελία που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, μέσω ενίσχυσης των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση ότι ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Όλα βαίνουν καλώς ! ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ (έτσι δεν έλεγαν ;) τα αεροδρόμια στην Γερμανική Fraport ...

Η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων «με τους υφιστάμενους όρους στον υποψήφιο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί (βλέπε τη γερμανική Fraport) ήταν και αυτό ένα από τα 49 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.


Η κυβέρνηση, το έκλεισε αργά χθες το βράδυ με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κόβονται 3.000 υποτροφίες!

Η οικονομική κρίση έπληξε και τις υποτροφίες. 


Τέλος -για τη φετινή χρονιά- στις υποτροφίες που έδινε στους επιτυχόντες που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στους...  φοιτητές που είχαν υψηλές επιδόσεις βάζει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Έρχεται η Εγνατία σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη με τρένο!

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, συζήτησε μαζί του το μέλλον των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τους τρόπους που πρέπει να απορροφηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για τα εν εξελίξει έργα.

Τι απαντάει ο Λάζαρος Κυρίζογλου για τα απορριμματοφόρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου



Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δίνει ξανά τη δική του εκδοχή για την... παρέλαση των απορριμματοφόρων στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (θυμηθείτε ΕΔΩ).
Με ανακοίνωσή του τονίζει:
"Τα νέα, ολοκαίνουργια και πεντακάθαρα οχήματα του δήμου μας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, EURO-6 είναι: 9 Απορριμματοφόρα, 1 σάρωθρο, 1 καλαθοφόρο,1 πλυντήριο κάδων και 2 φορτωτές εκσκαφείς.

Σάλος! Εξαίρεσαν τη Γενοκτονία των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη στη Γ΄ Λυκείου - Συλλαλητήριο των Ποντίων στο Σύνταγμα

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/11/04/resized/pontioi_533_355.jpg


Συνεχίζεται ο σάλος από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων και σήμερα έρχεται να προστεθεί κι άλλη μία αποκάλυψη που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/11/2015


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.