Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται η Εγνατία σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη με τρένο!

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, συζήτησε μαζί του το μέλλον των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τους τρόπους που πρέπει να απορροφηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για τα εν εξελίξει έργα.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όσο γίνεται περισσότερα έργα που χρηματοδοτούνται από το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο λήγει στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην χαθούν χρήματα και να μεταφερθούν όσο γίνεται λιγότερα έργα- γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ.
Μέσα σε αυτά είναι και η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής της Εγνατίας που θα ενώνει, Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο και θα έχει κόστος 5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένες τράπεζες για τα έργα στην Ελλάδα. Όπως είπε, για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας. « Συμφωνήσαμε και συζητήσαμε για τους αυτοκινητοδρόμους που εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα (Μορέας και Ολυμπία Οδός) ένα βαρύ χρονοδιάγραμμα, προκειμένου σύντομα να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών. « Συμφωνήσαμε τις πρόσθετες εγγυήσεις, αλλά και τους υπόλοιπους όρους που θέτουμε εμείς στο τραπέζι. Είναι 300 εκατομμύρια ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση ως εγγύηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου