Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τι απαντάει ο Λάζαρος Κυρίζογλου για τα απορριμματοφόρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου



Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δίνει ξανά τη δική του εκδοχή για την... παρέλαση των απορριμματοφόρων στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (θυμηθείτε ΕΔΩ).
Με ανακοίνωσή του τονίζει:
"Τα νέα, ολοκαίνουργια και πεντακάθαρα οχήματα του δήμου μας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, EURO-6 είναι: 9 Απορριμματοφόρα, 1 σάρωθρο, 1 καλαθοφόρο,1 πλυντήριο κάδων και 2 φορτωτές εκσκαφείς.

Η αγορά τους έγινε με δημόσιο διαγωνισμό. Με πόρους δύο εκατομμυρίων (2 εκ.) ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς καμία απολύτως κρατική οικονομική ενίσχυση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών, σε περίοδο μάλιστα βαθειάς οικονομικής κρίσης. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Βελτιώνουμε την απόδοση της υπηρεσίας, τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων. Μειώνεται η εκπομπή ρύπων και ο θόρυβος κατά την περισυλλογή των απορριμμάτων.
Με αυτή την άλλη, διαφορετική, εναλλακτική κίνησή μας, καλέσαμε όλους τους κατοίκους του δήμου μας σε μία «καθαρή συμμαχία», στην καθαριότητα, με ανακύκλωση, με σεβασμό στο περιβάλλον, εκπέμποντας ένα οικολογικό μήνυμα στην πράξη.
Σε όλους εκείνους, που άλλοι μεν είναι κατά των παρελάσεων αλλά υποκριτικά κόπτονται για τους προγόνους μας άλλοι δε εμφανίζονται ως υπερπατριώτες απαντάμε: στον πόλεμο δίνεις και τη ζωή σου για την πατρίδα. Στην ειρήνη προσπαθείς καθημερινά με τη δράση και τον αγώνα σου να βελτιώνεις την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με σεβασμό στο περιβάλλον, εκπέμποντας ένα οικολογικό μήνυμα στην πράξη.
Αλήθεια γιατί ένας τέτοιος ιδιότυπος ρατσισμός για τα συγκεκριμένα οχήματα αλλά και για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας-ανακύκλωσης που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα; Ποια η διαφορά τους από ανάλογα οχήματα της Πυροσβεστικής (πυροσβεστικά, υδροφόρες κλπ.), τα οποία βλέπουμε σε παρελάσεις σε περίοδο ειρήνης; Όταν μάλιστα και τα δικά μας ανωτέρω οχήματα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.).
Επισημαίνουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δήμο μας οι οποίοι, μετά την παρέλαση, εμφανίζονται ως καταγγέλλοντες υπερπατριώτες ήταν παρόντες στην εξέδρα των επισήμων αλλά δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε αποχώρησαν. Επίσης οι κάτοικοι του δήμου μας έδειξαν ικανοποιημένοι από το επίτευγμα της απόκτησης των οχημάτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ούτε των ιδίων ούτε του δήμου.
Τέλος κάνουμε γνωστό ότι η μνήμη των προγόνων μας του '40 τιμήθηκε με όλες τις δέουσες τιμές (δοξολογία, τρισάγιο, πανηγυρικοί λόγοι που εκφωνήθηκαν, κατάθεση στεφανιών).
Επιτέλους οι εμφανιζόμενοι ως υπερπατριώτες, ας μας επιτρέψουν να θεωρούμε κι εμείς τους εαυτούς μας πατριώτες κι ας μην «εκδίδουν πιστοποιητικά πατριωτισμού και εθνικοφροσύνης». Οι πολίτες στην κοινωνία των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης γνωρίζουν πολύ καλά την διαδρομή και την δημόσια παρουσία μας στα κοινά, το έργο μας και το ποιοι είμαστε".
Πάτροκλος Τζιτζινίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου