Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Κυριακή 1-11-2015




Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους στο κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Νότια Χαλκιδική, στη Θράκη, στην Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, περιμένουμε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015. 

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙ ΔΕ ΚΕΛΑΗΔΕΙΣ(Χρήστος Χαλκιάς)


Ελληνική ταινία:Ο αισιόδοξος


Γαϊδουράγκαθο, ένα βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό στις δίαιτες, στην μείωση του σακχάρου, αλλά και ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή,μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά φύλλα του. 
 Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου.

Απαντήθηκε η αιώνια απορία: Έτσι θα βάζετε καρφί χωρίς να στραβώσει ή να κάνετε ζημιά στον τοίχο

Ένα καρφί στον τοίχο για να κρεμάσουμε ένα κάδρο φαίνεται να είναι η πιο απλή δουλειά, ωστόσο πόσες φορές η... επιχείρηση αυτή δεν έχει στεφθεί με απόλυτη αποτυχία;


Μία πολύ απλή και εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιούμε φελλό ώστε να μην καταστρέφουμε τον τοίχο, να μην μας στραβώνει ή σπάει το καρφί, αλλά και για να αποφύγουμε κάποιο πιθανό τραυματισμό στα δάχτυλα.

Πόσο νομίζεις οτι κανει 6 – 1 x 0 + 2 ÷ 2=? Δεν ειναι τοσο απλό οσο φαινεται!

ΠΟΣΟΚΑΝΕΙ0αΠόσο νομίζεις οτι κανει 6 – 1 x 0 + 2 ÷ 2=? Δεν ειναι τοσο απλό οσο φαινεται!
Λένε ότι το 99% των ανθρώπων δεν μπορούν να βρουν τη σωστή λύση σε αυτή τη μαθηματική πράξη. Μερικοί πιστεύουν ότι η σωστή απάντηση είναι 7 ενώ άλλοι θεωρούν πως η σωστή απάντηση είναι 1. Λύστε το πρόβλημα και στη συνέχεια δείτε το βίντεο που το εξηγεί!

Μικρά μικρά… «χα χα»



Ο μέσος όρος ύπνου που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι 5 λεπτά ακόμα!
Το πώς θα εκτυπώνουμε την ταυτότητα οφειλής του ΕΝΦΙΑ το μάθαμε
Τώρα μένει να μάθουμε πως θα εκτυπώνουμε λεφτά για να πληρώσουμε
Αυτά τα λάθη που σε κάνουν σοφότερο πού τα πουλάνε;
Μόνο από τα άλλα βρίσκω…

Ανέλαβε ο Έλληνας Στρατηγός τα καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε ! (φώτο-video)



General Patrick DE ROUSIERS, Chairman of the EUMC; General Mikhail KOSTARAKOS, General Mikhail KOSTARAKOS, designated Chairman of the EUMC
«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015  και ώρα 17:00 ,στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών, πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Προέδρου της ομώνυμης Επιτροπής από τον Γάλλο Πτέραρχο Patrick de ROUSIERS  στον Έλληνα Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο!

Ανεξάντλητη ενέργεια από νερό υπόσχεται ελληνική εφεύρεση [video]


Μια συσκευή που παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από νερό και υψηλές συχνότητες έχει αναπτύξει ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κ. Παναγιώτη Φίλντιση, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για την παρουσίαση της εφεύρεσης στις εγκαταστάσεις του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα).

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;


1295946147_160924786_1----


Με δεδομένη τη δέσμευση της χώρας (με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο αριστερός Τσίπρας και ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα του χρεοκοπημένου καθεστώτος), ότι δηλαδή η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλουν οι δανειστές, η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει καταλυθεί. Και αν δεν το έχετε καταλάβει, έχει καταλυθεί μαζί της και το Σύνταγμα της χώρας, αφού ανώτερος νόμος, πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πλέον το τρίτο μνημόνιο και η βούληση των δανειστών.

Βόμβα για τις τράπεζες: Δεν χρωστάει κανένας...!

Μια επιστολή βόμβα απέστειλαν οι εργαζόμενοι των τραπεζών προς την εργατική τάξη, στην οποία όπως αναφέρεται και στην επιστολή, ανήκουν.

Στην εν λόγω επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως οι τράπεζες έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει εδώ και καιρό και πως κανένα πλέον δεν χρωστάει τίποτα.

Από την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων των φοιτητών για μετεγγραφές

Από την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων των φοιτητών για μετεγγραφές
Από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ANOIKTA TA KATAΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

Ανοικτά θα είναι προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015. Το προτεινόμενο ...
ωράριο λειτουργίας τους από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11.00 - 18.00.

Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : ΑΔΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ - ΞΑΝΘΟΥ..

...ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...
Σε ρήξη με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι είχαν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους...
και περίμεναν μια κίνηση «καλής θέλησης», οδηγείται πλέον η κυβέρνηση, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία θα μπορούν, πλέον, να λαμβάνουν άδεια φαρμακείων και οι ιδιώτες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/10/2015


                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.