Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Κυριακή 1-11-2015




Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους στο κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Νότια Χαλκιδική, στη Θράκη, στην Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, περιμένουμε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015. 

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας-Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ενώ στο Νότιο Ιόνιο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 1 έως 17 Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στην έξοδο του Πατραϊκού τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά κατά περιόδους θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο το πρωί περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου