Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Δευτέρα 5-10-2015



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες στα βόρεια περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα.... (Νόμιζα - Γιώργος Φανάρας)


Ελληνική ταινία:ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ


Μάθετε τα πάντα για τον κισσό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi51L6YiFOll6d0D5YaV3D4wqY87buM4bXoKDaoWwDM-_ZyD5Hj2DRZUFUDRd4_hp8c9GGgyD7mbMwc4jXXVxVRJ4pNJ3YbXD86K_WwbSQAU9l1_0TXPRBgbCsqAK_fjtU23GNMqxRjQjw/s1600/%25CE%25BA%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΟ Κισσός έχει διεγερτικές, εμμηναγωγές και διαλυτικές ιδιότητες. Εσωτερικά, για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται για την ποδάγρα, ρευματικούς πόνους, κοκίτη, λαρυγγίτιδα και βρογχίτιδα. Υπό μορφή τσαγιών χρησιμοποιείται ως δυναμωτικό της καρδιάς και σαν μέσο για την αποβολή των φλεμάτων και των υγρών από τους πνεύμονες, στους χρόνιους ερεθισμούς του αναπνευστικού συστήματος και ενάντια στα παράσιτα.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Κρατικό, ιδιωτικό ή κοινοτικό σχολείο?

images (3)του Σπύρου Παυλίδη*.
Οι συνθήκες νομίζω ότι ωριμάζουν για να προσεγγίζουμε τα θέματα της παιδείας  περισσότερο συναινετικά, με προοπτική βάθους χρόνου και με νέες ιδέες, οι ρίζες των οποίων πολλές φορές βρίσκονται στο παρελθόν.
Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο  της «Καθημερινής» της 16ης Νοεμβρίου 2014 ο Πρύτανης του Α.Π.θ. καθηγητής Π. Μήτκας έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τη μορφή και δομή ενός μελλοντικού σχολείου, ενός συλλογικού σχολείου, ξεκινώντας από το ελληνικό παράδειγμα του παρελθόντος.

Υποχρεωτικές μετατάξεις στο Δημόσιο – Το «Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων» εργαλείο στην κινητικότητα



Με στόχο να καλύψει τα κενά και προκειμένου να γίνει καλύτερος ο προγραμματισμός προσλήψεων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμη και σε υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού σε τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.
Αυτό περιγράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές, με συγχωνεύσεις και μετακινήσεις.

Γιατί τους ανεχόμαστε;

http://2.bp.blogspot.com/-HTc-G234h6Y/Vg4nJbCUpkI/AAAAAAAAGrc/FvSgzRlv3oA/s1600/aa.jpgΥπάρχουν πολλοί τρόποι..
..για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον
οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας. Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Πώς να κάνετε το μωρό σας να σταματήσει να κλαίει


Πώς να κάνετε το μωρό σας να σταματήσει να κλαίει

Όλα τα μωρά κλαίνε, κάποια όμως κλαίνε πολύ. Το κλάμα είναι ο τρόπος του μωρού σας να σας πει ότι χρειάζεται φροντίδα. Μερικές φορές είναι εύκολο να καταλάβετε τι είναι εκείνο που το ενοχλεί, άλλες πάλι όχι.
Σε κάθε περίπτωση δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν το μωρό σας κλαίει για να το ηρεμήσετε.

Πανέξυπνο βρέφος βρίσκει τον τρόπο να κατέβει από το κρεβάτι (Video)



Πανέξυπνο βρέφος βρίσκει τον τρόπο να κατέβει από το κρεβάτι
Όταν μιλάμε για ένα μικροσκοπικό μωρό, απλά πράγματα όπως οι σκάλες και τα σκαλοπάτια μοιάζουν με τεράστια εμπόδια. Ο πιτσιρικάς που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι των γονιών του και έψαχνε έναν τρόπο να κατέβει. Μόνο που το ένστικτό του έλεγε πως με την πτώση πιθανότατα θα χτυπήσει, κι έτσι ο μικρός Αϊνστάιν βρήκε μια έξυπνη λύση!

O μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία παραμένει η χώρα μας.



  • Η χώρα μας παραμένει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία, αφού, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αλβανίας, το 26% των μετοχών, ή περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες.
Εκτός από το να έχει τη μεγαλύτερη σωρευτική επένδυση στην αλβανική οικονομία, η Ελλάδα παραμένει ο... μεγαλύτερος επενδυτής

Ελλάδα Τέλος - Ο Πρωθυπουργός Ζήτησε Παγκόσμια Κυβέρνηση

Ελλάδα Τέλος - Ο Πρωθυπουργός Ζήτησε Παγκόσμια Κυβέρνηση

Σαν άλλος… Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε και αυτός την ανάγκη για τη δημιουργία Παγκόσμιας Κυβέρνησης… 
Τι δεν καταλαβαίνεις… Η Ελλάδα στην Πυρά, όπως ορίζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τον κυβερνήτη της χώρας να προσφέρει χείρα βοηθείας απλόχερα…

Nτοκιμαντέρ – αεροψεκασμοί.Ο μυστικός πόλεμος της κυβέρνησης.

Ευτυχώς που καμιά φορά οι πιλότοι στέλνουν με e-mail κάποια καινούρια πληροφορία σχετικά με
τους αεροψεκασμούς και έτσι και στο διαδίκτυο κυκλοφορεί κάποια νέα είδηση.
Η νέα επιστήμη των αεροψεκασμών,ξεφεύγει πλέον από τα σενα΄ρια με τις θεωρίες συνωμοσίας και γίνεται ταξίδι στην πραγματικότητα.

Πόσο θα κοστίζει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης


Δεκαπέντε μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου ..
θέρμανσης και η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με το καθεστώς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που θα ισχύει ως προς τη διαμόρφωση της τιμής του.
Οι ομοσπονδίες των βενζινοπωλών, ΠΟΠΕΚ και ΟΒΕ, με επιστολές τους προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητούν να πέσει ο ΕΦΚ στα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα, από 330 ευρώ που είναι σήμερα.

Αλλάζει η νομοθεσία για τα τεκμήρια – Φόροι φωτιά και για χαμηλά εισοδήματα

Αυξάνουν τα φορολογικά βάρη για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, βάσει του
νέου, αυστηρότερου καθεστώτος των τεκμηρίων που θα πλήξει και τα χαμηλά εισοδήματα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.