Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

O μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία παραμένει η χώρα μας.



  • Η χώρα μας παραμένει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία, αφού, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αλβανίας, το 26% των μετοχών, ή περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες.
Εκτός από το να έχει τη μεγαλύτερη σωρευτική επένδυση στην αλβανική οικονομία, η Ελλάδα παραμένει ο... μεγαλύτερος επενδυτής

O μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία παραμένει η χώρα μας
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας το προηγούμενο έτος, οι άμεσες ξένες επενδύσεις ήταν 869.000.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 121 εκατομμύρια ή το 14% ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες, "ένας δείκτης που απεικονίζει την τεράστια επίδραση της Ελλάδας στην οικονομία της Αλβανίας" - όπως αναφέρουν οικονομολόγοι.

Μετά την Ελλάδα ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία είναι ο Καναδάς, με 17% του συνόλου και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, η οποία κατέχει το 12% των επενδύσεων.

Ο τομέας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις είναι των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, ο οποίος απορρόφησε το 27% του συνολικού κεφαλαίου που έχει εισαχθεί από το εξωτερικό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας με 17% και στην τρίτη θέση έρχεται η βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου, η οποία λαμβάνει το 15% των ξένων επενδύσεων

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου