Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Αισθητά πιο χαμηλή σε σχέση με τις περυσινές τιμές, θα είναι φέτος το χειμώνα η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Κοντά στα 80 με 85 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου, η μείωση σε σχέση με την χρονιά που πέρασε φτάνει το 20%.

ΟΑΣΘ: ξεκινάει η διάθεση μαθητικών δελτίων


Η διάθεση των μαθητικών δελτίων, των γνωστών πάσο, στα σχολεία, θα αρχίσει από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η διάθεση θα γίνει από τη Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού (Αλεξ. Παπαναστασίου 90), στον 1ο όροφο, και ώρες 08.00 – 13.30.
Η τιμή έκαστου μαθητικού δελτίου για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, είναι ίδια με τις προηγούμενες, και ανέρχεται στο ποσό των 0,50 ευρώ.

Μουσικό πανόραμα...

ΕΜΕΝΑ ΔΕ Μ'ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελληνική ταινία:ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΤΡΕΛΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ


Ο φραπές ανακαλύφθηκε τυχαία, το 1957 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης. Αποτελεί ελληνική πατέντα και δεν σερβίρεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ποιο ήταν το μυστικό του θρυλικού Λέντζου...


GreekfrappemixerfrotherbyMelampousgreekproducts13_zpsfbc7d0a5


Ο φραπέ είναι ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που παρασκευάζεται με χτύπημα είτε σε σέικερ είτε με ειδικό μιξεράκι, δημιουργώντας αφρό. Εξ’ ου και το όνομά του, από την ομώνυμη γαλλική λέξη (frappe), που σημαίνει χτυπημένος. Συνοδεύεται από πολλά παγάκια και πίνεται με καλαμάκι. Ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα και δεν παρασκευάζεται σε άλλες χώρες, προς απογοήτευση αρκετών Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Η πρώτη ύλη του φραπέ χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη αλλά πουθενά δεν σερβίρεται όπως ο φραπές, που ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά είναι 16 από τα πιο μεγαλοπρεπή δέντρα του κόσμου



Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τα δέντρα: μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο που αναπνέουμε, δημιουργούν μια ευχάριστη δροσερή σκιά σε μια ζεστή μέρα, είναι το σπίτι για πολλά ζώα. Και ένας άλλος λόγος - είναι εκπληκτικό το πώς ορισμένα από αυτά φαίνονται.
Αν και δεν είναι όλα τα παρακάτω δέντρα (γλυκίνη - ένα αμπέλι, ροδοδάφνη - Μπους και baobab δέντρο ανήκουν στην οικογένεια των δημητριακών.
Δείτε τις φωτογραφίες :

Koλατσιό: Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί στο σχολείο

Το παιδάκι σας μεγάλωσε και σε λίγες μέρες αρχίζει το σχολείο! Κάνατε την εγγραφή του τον παιδικό σταθμό η το νηπιαγωγείο. Είναι το πρώτο σας παιδί και δεν γνωρίζετε τι να κάνετε.
Το άγχος σας είναι μεγάλο και οι ερωτήσεις που γεννιούνται καθημερινά, ψάχνουν απαντήσεις.
Ποια είναι η διατροφική προετοιμασία που θα χρειαστεί;

Η θαυματουργή αλοιφή που γιατρεύει… σχεδόν τα πάντα!! Τρόπος παρασκευής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT1i9Uqd0zTYtyL-0oChn0VPKrfVclBZEb9U7d8tPIHnMoQWGHvxe3_bjBwX-Ouxgo7fWMSa8-u_4K3-sduUZG1gBqepJLPGI7RQYJhm61upKRIcAQrWkQJlokH30FODkZxQzFGefSGO4m/s320/keralifi.jpgΑν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η ιδανική αλοιφή.
Τι ακριβώς κάνει; Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια… Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα.Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm, Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά.. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές και κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού.

ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.


meimarakis-kammenos

Η κόντρα μεταξύ Καμμένου και Μεϊμαράκη για μια δικογραφία που έστειλαν στη Βουλή οι εισαγγελείς αποκάλυψε το που καταλήγουν οι…
φάκελοι που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Ας αρχίσουμε από το ίδιο το απαράδεκτο ελληνικό Σύνταγμα που στην ουσία κουκουλώνει τις ευθύνες των μελών των κυβερνήσεων.

Πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί; 7 λόγοι για να μην το ξανακάνατε

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται μπορείτε να κάνετε πολλά με το μπαγιάτικο ψωμί σας.
Πάρτε μια γεύση από τις απλές χρήσεις που σας προτείνουμε και δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ψωμί.

Βάλτε το στην κατάψυξη Καταρχάς, ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί σας είναι να βάλετε στην κατάψυξη αυτό που σας περίσσεψε.

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1945 -1980…

https://filologos10.files.wordpress.com/2015/09/images16.jpeg?w=640
Γράφει ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1945 -1980
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε…Είμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...


Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία συνδιοργανώνουν...
μία ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις και Εικόνες» του ΜΦΘ, με αφορμή την έκθεση «Άγιος Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

Πώς η ελληνική γλώσσα γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο!

http://antistasi.org/wp-content/uploads/2014/04/elglossa.jpg«…Ευχαριστώ τις μακριές σειρές των προγόνων, που δούλεψαν τη φωνή την τεμάχισαν σε κρίκους, την κάμαν νοήματα, τη σφυρηλάτησαν όπως το χρυσάφι οι μεταλλουργοί και έγινε Όμηροι, Αισχύλοι, Ευαγγέλια κι άλλα κοσμήματα…»

ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ..

Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά από την ερχόμενη εβδομάδα...
η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια καθώς ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.

OHE: Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 50% ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1990...

Μέσα σε έναν κόσμο που στρέφεται γύρω από πολέμους και καταστροφές, η ανακοίνωση του ΟΗΕ για τη μείωση...
της παιδικής θνησιμότητας σε όλον τον πλανήτη είναι μία από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό. 


Σύμφωνα με την μελέτη του Οργανισμού, τα παιδιά που πεθαίνουν μέχρι να φθάσουν το 5ο έτος της ηλικίας τους μειώθηκαν στο μισό τα τελευταία 25 χρόνια.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ



Σήμερα Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016.

Λύσσα για την εξουσία. Αθάνατη Μαλβίνα! Μια φράση με λόγια της αξέχαστης Μαλβίνας Κάραλη κάνει το γύρο τους διαδικτύου και πρέπει να διαβάσετε όλοι!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5LCRNK40SdVgoQvGuN8UHXp-BFkuGIvMeFlyylDSm4ndnbpkzE-Ei76Ctqp18Aa_qBbWGRzx5VAFgC-S5_Sac7bupyFahLSiami8myJ9W8goMoDlvXMJZiTeUSvaSzG1B61A6FAngU_k6/s640/10620543_1181709425179000_803577757275555628_n.jpg
Λύσσα για την εξουσία!!!

... σε μπλογκς και κοινωνικά δίκτυα αυτή την στιγμή. Όσοι την θυμούνται θα γνωρίζουν την τρομερή κριτική και διακωμώδηση της στην πολιτική και όπου τελικά τη μετέτρεψαν σε χρυσό αουτσάιντερ των τηλεοπτικών τότε καναλιών.

Έδωσε ζωή σε επτά ανθρώπους 23χρονος-θύμα τροχαίου από τη Χαλκιδική



Πολύτιμα δώρα ζωής έκανε ένας 23χρονος νέος από τη Χαλκιδική, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τροχαίο.
Ο άτυχος νέος πέθανε, χτες, στο νοσοκομείο της Παπαγεωργίου και οι δικοί του αποφάσισαν να δώσουν τα όργανά του ως δώρο ζωής σε οκτώ ανθρώπους.

Μαμά δε θέλω να πάω σχολείο: Η συμβουλή του ειδικού



Με τον όρο σχολική άρνηση εννοούμε την αντίδραση του παιδιού να προετοιμαστεί και να πάει στο σχολείο, εκφράζει δυσκολία να αποχωριστεί το οικογενειακό περιβάλλον του, το σπίτι ή την μητέρα του. 1 -2 % του μαθητικού πληθυσμού μπορεί να παρουσιάσει σχολική άρνηση.

Αγιασμός με πολλά κενά στα σχολεία


Αγιασμός με πολλά κενά στα σχολεία

Στις αίθουσες διδασκαλίας επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές, με τον αγιασμό να βρίσκει τα δημόσια σχολεία με επίσημα εκτιμώμενα κενά 6.700 εκπαιδευτικών. Ωστόσο, οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς τα κενά μέσα στην σχολική χρονιά αυξάνονται κυρίως λόγω των αδειών που λαμβάνονται λόγω επαπειλούμενων κυήσεων και αναρρωτικών αδειών πάσης φύσης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/9/2015


                                           
                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός: Παρασκευή 11-9-2015



Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Μακεδονία, άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.