Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μουσικό πανόραμα...

Βραδιάζει --- Μανώλης Μητσιάς

Ελληνική ταινία:Να πεθερός, να μάλαμα


«Αθάνατα» τρόφιμα: Οκτώ προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

29Σε μια εποχή που όλοι πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης, οκτώ… αθάνατα τρόφιμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να διατηρηθούν επ” άπειρο και να καταναλωθούν οποτεδήποτε.
Μάλιστα, τα εν λόγω τρόφιμα που παρουσιάζονται παρακάτω δεν είναι μόνο ασφαλή να καταναλωθούν οποτεδήποτε αλλά διατηρούν και όλη τη θρεπτική τους αξία στο πέρασμα των… αιώνων:

Όσπρια , πόσο αναγκαία στη διατροφή μας;



Τα όσπρια είναι ίσως από τις πιο πλήρεις τροφές, και μάλιστα με χαμηλή θερμιδική αξία, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους. Το χειμώνα, μάλιστα, είναι ακόμα πιο σημαντικά καθώς καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό και τις ανάγκες του οργανισμού μας σε νερό. Το μόνο που χρειάζονται από εμάς είναι… μεράκι στο μαγείρεμα, για να γίνουν απολαυστικά.

Δείτε εδώ τον Κανονισμό της Βουλής

Πριν κρίνεις τους άλλους “καθάρισε πρώτα τα γυαλιά σου”



Από τον κοινωνιολόγο Γιώργο Βασιλορεΐζη

Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά.Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Συντάγματος


Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Συντάγματος

Κατεβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μορφή pdf (Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ Αναθεωρητικής Bουλής των Ελλήνων) και διαβάστε όλα τα άρθρα.

Ελληνικό ουίσκι από Λαρισαίο, εν αποστρατεία σμήναρχο



Ουίσκι "made in Larissa"! Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασίκαι από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το "στοίχημα" ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει "δέσει" το όνομά του με τη Σκωτία.

Ποιες χώρες θα πουν το νερό νεράκι μέχρι το 2040; Δείτε το χάρτη


KSIRASIA

Είναι ίσως ένα από το σημαντικότατα ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν μία σειρά από χώρες στο μέλλον και γενικότερα η ανθρωπότητα. Ο λόγος; Για την έλλειψη νερού καθώς σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Πόρων, αρκετές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με λειψυδρία μέχρι το 2040.

Δωρεάν διακοπές για 130.000 δικαιούχους μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού


Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. 

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων − ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης! Αυτά τα λεφτά τα πήραν οι τράπεζες αλλά τα χρωστάμε εμείς..


250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης! Αυτά τα λεφτά τα πήραν οι τράπεζες αλλά τα χρωστάμε εμείς.. 
Λόγιος Ερμής
Για όσους αναρωτιούνται Πού πήγαν αυτά τα λεφτά και δεν έχουμε λεφτά τους προτείνουμε να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο...

Η ΕΕ σκόπιμα διαλύει τις Ευρωπαϊκές χώρες με λαθρομετανάστες!

hartis_europe_patane
Το σχέδιο «Kalergi» ξεκίνησε στη δεκαετία του ’70.
Η παράνομη μουσουλμανική διακίνηση προσφύγων, δημιουργεί τώρα χάος στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ και η συνεχής ροή σκαφών που έρχονται από τη Λιβύη αποκαλύπτουν ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί δομημένες διαδρομές και φαίνεται ασταμάτητο, καθώς δημιουργεί τα χρήματα για τη μαφία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συμμετέχουν, όπως η ISIS.

Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής μεταξύ 1990 και 2013


Οι άνθρωποι ζουν πλέον πολύ περισσότερο σε όλο τον κόσμο, όμως πολλοί από αυτούς ζουν περισσότερα χρόνια άρρωστοι, σύμφωνα με μια μελέτη για τις σοβαρότερες
ασθένειες και τους τραυματισμούς σε 188 χώρες.
Η γενική υγεία έχει βελτιωθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στις προόδους που επιτεύχθηκαν στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το HIV/AIDS ή η ελονοσία την περασμένη δεκαετία, αλλά και τα κέρδη που καταγράφονται στις προσπάθειες καταπολέμησης των μητρικών και των παιδικών ασθενειών.

Την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ζητάει η ΠΕΔΚ Μακεδονίας



Την άμεση άρση και ανάκληση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ζητά από την κυβέρνηση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μετά από απόφαση συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου του φορέα.
Η ΠΕΔ/ΚΜ γνωστοποιεί την απόφαση αυτή με σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/8/2015


                      Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός:Κυριακή 30-8-2015





Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 30 Αυγούστου 2015.