Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μουσικό πανόραμα...

Ελληνική ταινία :ΝΤΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ


8 πράγματα που ήταν πολύ πιο εύκολα 50 χρόνια πριν...



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι...η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά οι άνθρωποι τα κατάφερναν πολύ καλά και πριν τα smartphone τα tablet και το ίντερνετ. Για την ακρίβεια, ακόμα κι αν σας φαίνεται περίεργο, μερικά πράγματα ήταν πιο εύκολα ή καλύτερα τότε.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ… Κάρτες με τσιπάκι… Να πως θα κλέψουν τα λεφτά σας!!

Κάρτες με τσιπάκι - Να πως θα κλέψουν τα λεφτά σας !!
Νέα συσκευή κλέβει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας από απόσταση!
Tη δυνατότητα να σκανάρει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών δίνει στους επιτήδειους μια νέα συσκευή.
Το μόνο που χρειάζεται είναι, να περάσει κάποιος με αυτή δίπλα από το ανυποψίαστο θύμα.

Αλεξάνδρειες: Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος

1Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.
Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.

20 μικρά μυστικά για το σούπερ μάρκετ

20 μικρά μυστικά για το σούπερ μάρκετ (1)
Τεχνικές μάρκετινγκ που σίγουρα έχεις βρει μπροστά σου κατά τις αγορές σου αλλά δεν τις είχες προσέξει μέχρι σήμερα.

Ειδικοί επί των τροφίμων, αναλυτές της αγοράς και υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ φανερώνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα καταστήματα για να προωθήσουν ή να διαχειριστούν καλύτερα τα προϊόντα που εμπορεύονται. Πόσους από αυτούς γνωρίζεις;

Οι άνθρωποι παίζουν θέατρο πολιτικής επιβίωσης και καλούν όλους εμάς να νομιμοποιήσουμε το παιχνίδι τους

http://www.newsbeast.gr/files/1/2015/07/tsipras12-656x410.jpgΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 

Το λέω συνεχώς ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είναι θεατρικό. Δηλαδή αφενός τα διάφορα μέρη του (κόμματα) δεν εκφράζουν κοινωνικές τάξεις και συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα, αφετέρου όλα τα κόμματα αγωνίζονται για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος (δηλαδή για την ανάληψη της εξουσίας μέσα στο σύστημα) και όχι για την αλλαγή του.

Αξεπέραστες και ασυναγώνιστες συμβουλές από το σεντούκι της γιαγιάς!Για να μη μυρίζει το σπίτι από τα ψάρια που τηγανίσαμε,και οχι μόνο!

2Αξεπέραστες και ασυναγώνιστες συμβουλές από το σεντούκι της γιαγιάς!Για να μη μυρίζει το σπίτι από τα ψάρια που τηγανίσαμε, σε ένα μπρίκι βράζουμε κανέλα.
Για να μην κολλάνε τα καινούργια σκεύη βράζω πρώτα γάλα.
Για να είναι μαλακά τα ρούχα, βάζω μία κουταλιά σόδα φαγητού.
Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές, βάζουμε 2-3 μήλα ανάμεσά τους.
Τα φρούτα στην φρουτιέρα διατηρούνται, αν βάλουμε μέσα και λεμόνια.
Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.

Με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης οι πρόωρες εκλογές

  • Η κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα, λόγω… συγκυριών.
  • Τι προβλέπει το Σύνταγμα.
Με λίστα, και όχι με σταυρό προτίμηση, αναμένεται να διεξαχθούν οι νέες, πρόωρες εκλογές που επίκεινται στην Ελλάδα, βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου 3231/2004.

Ανω των 10 εκατ. οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα φέτος.


  • Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν, φέτος, οι αφίξεις τουριστών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία στη χώρα μας ξεπερνώντας, συνολικά τα 2 εκατ.Η σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις δύο γειτονικές χώρες αναμένεται να εκτοξεύσει και τις οδικές αφίξεις στην Ελλάδα σε επίπεδα άνω των 10 εκατ. Ηδη, σύμφωνα με....

Κάρτα Αλληλεγγύης: Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά στις 24 Αυγούστου

Κάρτα Αλληλεγγύης: Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά στις 24 Αυγούστου
Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου και ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά

σχολεία

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για την νεα σχολική χρονιά σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδειας.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/8/2015


                   Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως



Αυτός ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές, με 16,61 βαθμούς Κελσίου (φωτ. αρχείου).
O Ιούλιος ήταν ο πιό ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκοσμίως, ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατµόσφαιρα (NOAA).

Καιρός Σάββατο 22-8-2015



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2015.