Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ανω των 10 εκατ. οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα φέτος.


  • Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν, φέτος, οι αφίξεις τουριστών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία στη χώρα μας ξεπερνώντας, συνολικά τα 2 εκατ.Η σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις δύο γειτονικές χώρες αναμένεται να εκτοξεύσει και τις οδικές αφίξεις στην Ελλάδα σε επίπεδα άνω των 10 εκατ. Ηδη, σύμφωνα με.... προσωρινά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι οδικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά την πτώση κατά 4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά, βάσει στοιχείων του υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας οι αφίξεις των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 18,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τις 450.000. Η χώρα μας ήρθε δεύτερη στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Βουλγάρων. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Τουρκία την οποία για το πρώτο εξάμηνο του έτους επισκέφθηκαν 597.000 Βούλγαροι τουρίστες (αύξηση κατά 8,3%). Στην τρίτη και τέταρτη θέση κατατάχθηκαν η Σερβία και τα Σκόπια με αφίξεις 169.000 και 163.000 Βούλγαρων τουριστών αντίστοιχα. Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο ο αριθμός των Βούλγαρων που ταξίδεψε στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 9,7% φθάνοντας σε 2,2 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου το 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 866.609 Βούλγαροι τουρίστες. Για φέτος οι αφίξεις, αν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. Να σημειωθεί ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τους Βούλγαρους τουρίστες είναι και το χαμηλό κόστος των παροχών στις παραλίες σε σχέση με τις ακτές της γειτονικής χώρας στις οποίες όπως ανέφεραν βουλγαρικά δημοσιεύματα οι χρεώσεις για μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες έφθασαν φέτος έως και 28,5 ευρώ. Πάντως, και οι Ελληνες επιλέγουν τη Βουλγαρία για τις ταξιδιωτικές τους εξορμήσεις. Η χώρα μας βρίσκεται στη κορυφή της λίστας μεταξύ των αγορών με τους περισσότερους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία για το πρώτο εξάμηνο με 479.000 αφίξεις.

Εξάλλου, το φράγμα του 1 εκατ. θα σπάσει για πρώτη φορά φέτος ο αριθμός των επισκεπτών από την Τουρκία η οποία εξελίσσεται πλέον σε βασική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Από την επεξεργασία των στοιχείων της Ερευνας συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος φαίνεται ότι σχεδόν το 90% των Τούρκων έρχεται στη χώρα μας οδικώς. Αλλά και για τους Ελληνες η Τουρκία αποτελεί έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το 2014 ο αριθμός των αφίξεων από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα αυξήθηκε κατά 18,1% υπερβαίνοντας τις 830.000.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου