Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Salvatore Adamo - La Nuit

Ελληνική ταινία : Μερικοί το προτιμούν κρύο


Σε ισχύ τα μειωμένα τέλη σε ΙΧ με άρση ακινησίας


 Σε ισχύ από 14/5 τα μειωμένα Τέλη στα ΙΧ που βγαίνουν από την «ακινησία»

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr
Σε ισχύ βρίσκεται από χθες η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά στην καταβολήμειωμένων Τελών Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που ιδιοκτήτες τους αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας εντός του 2015 όπως ορίζει και η σχετική διάταξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 14 Μαΐου 2015.

10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν εναλλακτική στο κάπνισμα,
ενώ, παράλληλα, δημοσιεύονται έρευνες που ενισχύουν την άποψη ότι το «άτμισμα» είναι σαφώς καλύτερο από το κάπνισμα. Όμως, οι ψευδείς ειδήσεις και ο πόλεμος που συνεχίζει να δέχεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λογικό να τρομοκρατούν τους καπνιστές, οι οποίοι αναζητούν μια εναλλακτική, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Περσινά ξινά σταφύλια… με πολύ ζουμί ακόμα! Παλιότερα βίντεο που σήμερα έχουν πολύ περισσότερο νόημα

Δ  Ο  Ξ  Α  Σ  Τ Ε     Τ  Ο  Υ  Σ !!!

kadosanakyklosis.wordpress.com

Συνταγματικός ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα


Συνταγματικός ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ ο νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη
Νόμιμες και συνταγματικές είναι οι ρυθμίσεις του νέου νόμου 4178/2013 για τη νομιμοποίηση τωναυθαιρέτων σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύσκεψη για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας


Σύσκεψη για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη για τη διαχείριση της στάθμης και την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας, που πραγματοποιήθηκε υπό τους Τζιτζικώστα και Καρυπίδη
Ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη για τη διαχείριση της στάθμης και την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των Περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Πίνετε τσίπουρο; Διαβάστε το! Σας ενδιαφέρει!

Τεράστιες ποσότητες που αγγίζουν τα 30.000.000 λίτρα τσίπουρου εισάγονται από Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες
και αφού βαφτιστούν ελληνικά, διοχετεύονται στην αγορά...

Αιμοδοσία στο Α.Π.Θ. όλη την επόμενη εβδομάδα



«H Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ διοργανώνει Εβδομάδα Αιμοδοσίας από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου, πρωί και απόγευμα, στο κέντρο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και καλείται ο κάθε πολίτης που πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει αιμοδότης. "Nα σώσεις τον κόσμο δεν είναι εύκολο, η διάσωση μιας ζωής είναι", με αυτό το μήνυμα προσελκύονταν για χρόνια εθελοντές αιμοδότες στις ΗΠΑ. Στην χώρα μας η εθελοντική αιμοδοσία είναι θεσμός από το 1979, χρονιά που καταργήθηκε οριστικά η αγοραπωλησία και η εμπορία του αίματος. Το 1916 έγινε η πρώτη μετάγγιση στην Ελλάδα στην Πολυκλινική Αθηνών, από τον καθηγητή Σπ. Οικονόμου. Για την πρώτη μετάγγιση πήρε αίμα από τον τότε βοηθό του Μιχ. Πατρικαλάκη.

ΟΑΕΔ: Την επόμενη εβδομάδα οι πίνακες για την κοινωφελή εργασία


  • Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες του Οργανισμού για τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Οργανισμού.

Η Δίωξη προειδοποιεί: E-mail «κλέφτης» παίρνει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Δίωξη προειδοποιεί: E-mail «κλέφτης» παίρνει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να προσέχουν άγνωστα mail μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται δήθεν μεταφορές χρημάτων, ενώ στην πραγματικότητα «τραβάνε» χρήματα από λογαριασμούς.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών



Το νομοσχέδιο εναρμονίζει τον νόμο Ραγκούση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στην Α' τάξη Δημοτικού και της συνέχισης παρακολούθησης του σχολείου κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης, και σε συνδυασμό με τη συνεχή νόμιμη διαμονή του ενός από τους γονείς του για πέντε χρόνια πριν από τη γέννησή του, αποτελεί την κυριότερη αλλαγή που εισάγει το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών του υπουργείου Εσωτερικών. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε σήμερα το απόγευμα για διαβούλευση.

Άνοιξε το TAXISnet


Άνοιξε το TAXISnet




Άνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ως και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.

Καιρός (Παρασκευή 15- 5-15)




Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή

15 Μαΐου: Ημέρα της Οικογένειας


Picture


Η οικογένεια είναι η βάση και η αρχή του πολιτισμού
                                                                Λουκιανός



          Δεν υπάρχει πιο ευχάριστος τόπος από την οικογενειακή εστία 
                                                                                             Κικέρων

Οικογενειακή   ζωή

Οι γονείς έχουν βαρυσήμαντη θέση και ρόλο στον τομέα της διαπαιδαγώγησης. Μαγικές συνταγές και ιδανικά πρότυπα δεν υπάρχουν. Κάθε παιδί είναι ιδιαίτερο, με διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες και χαρακτηριστικά. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι αγάπη και στοργή. Ακούγεται εύκολο, απλό και δεδομένο αλλά η εμπειρία των ειδικών ψυχικής υγείας μαρτυρά το αντίθετο. Η αγάπη προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια, ψυχική ισορροπία και συναισθηματική ηρεμία.