Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μια αγγελία για τη γιορτή της μητέρας (βίντεο) ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

Σε αυτή τη διαφήμιση από το κατάστημα ευχετήριων καρτών cardstore, μια ψεύτικη εταιρία δημοσιεύει αγγελία, όπου ζητά υπαλλήλους για μια θέση εργασίας με παράλογες απαιτήσεις.

                          
kadosanakyklosis.wordpress.com

Της μάνας η καρδιά-Παντελής Θαλασσινός



Επιμέλεια βίντεο: rainbowcreta Μουσική:Γιάννης Νικολάου Στίχοι:Αlice Tori Ένα παλικάρι ήτανε μια φορά, που αγάπαγε με πάθος μια όμορφη κυρά. Μια μέρα, όπως έπαιρνε τα λάγνα της φιλιά, «ζήτα μου ο,τιδήποτε» της λέει τρυφερά. «Αν μ’ αγαπάς» τού είπε, με νάζι και καημό, «την καρδιά της μάνας σου εγώ επιθυμώ» Έτσι λοιπόν ξεκίνησε, να πάει στο πατρικό του, ποτέ του αυτός δεν πάτησε τον όρκο το δικό του. «Δώσε μου μάνα την καρδιά, στα πόδια της ν’ αφήσω» «Αν είναι γιε μου για καλό, εγώ στηνε χαρίζω» Κι έτσι της πήρε την καρδιά και χάθηκε στο δρόμο, μα σε μια πέτρα σκόνταψε και δάκρυσε απ’ τον πόνο. «Χτύπησες μήπως γιόκα μου, ψηλό μου κυπαρίσσι;» γυμνή η καρδιά τού μίλησε, προτού να ξεψυχήσει. Με ματωμένα χέρια φτάνει στο σπιτικό της, «να η καρδιά που γύρευες» και την αφήνει εμπρός της. Μα αυτή καν δεν τον κοίταξε κι άρχισε να γελάει, «μήπως θα ‘ταν καλύτερο να μου τη φέρεις Μάη…» 
 You Tube: *https://youtu.be/SjjKtIo4dyM

Ίσως η πιο συγκλονιστική ανάρτηση για την γιορτή της μητέρας

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας - ΒΙΝΤΕΟ

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας - ΒΙΝΤΕΟ
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Οι ατάκες της... Ελληνίδας μάνας!



Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας ας θυμηθούμε τις κλασσικές ατάκες της Ελληνίδας μάνας!
-  "Μη βγεις έτσι έξω, πάρε ζακέτα!" : Τι κι αν έξω έχει χαρά Θεού η ζακέτα είναι πάντα απαραίτητη
- "Όταν φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο" : Πρέπει οπωσδήποτε να την ενημερώσεις αλλιώς μπορεί και να μην κοιμηθεί

Βόμβες με ηχηρά ονόματα στη φάκα!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Να σας αποκαλύψω κάτι συγκλονιστικό,το οποίο θα αποκαλυφθεί δημόσια με ονόματα και ποσά τις επόμενες ημέρες.Έχουν βρει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πολύ ηχηρά ονόματα με τεράστια ποσά κρυμμένα σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους.Και τις επόμενες ημέρες πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους με όσα θα διαπιστώσουν για πρόσωπα υπεράνω υποψίας».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική Ταινία:Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ


Μας τρομοκρατούν για να μείνουμε λαός καταναλωτών.

readΕίμαστε ένας εξαρτημένος λαός καταναλωτών. Με αυτό το πρότυπο μας έχει διαπαιδαγωγήσει το σύστημα. Καταναλώνουμε από πανάκριβα οπλικά συστήματα, μέχρι οδοντογλυφίδες, χωρίς να τα παράγουμε. Όλα εισαγόμενα. Ο,τιδήποτε πήγε να δημιουργήσει σοβαρή παραγωγική βάση στην Ελλάδα, σαμποταρίστηκε από το ίδιο το σύστημα.

Τα μέτρα που βάζουν "φωτιά" στους Έλληνες - Τι απαιτούν οι δανειστές



Μέχρι τα 5,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα μέτρα που θα επιβάλλει η κυβέρνηση στους Έλληνες φορολογούμενους. Το πακέτο των μέτρων που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Τις τελευταίες ώρες τα δύο μείζονα θέματα είναι του ΦΠΑ και τις ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

"Εμπνευσμένα δώρα" από τη Unicef για την προστασία της μητρικής και παιδικής υγείας



Σχεδόν όλοι οι θάνατοι μητέρων μπορεί να προληφθούν όπως αποδεικνύεται από τις τεράστιες ανισότητες που εμφανίζονται μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Unicef στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας. 
Η πιθανότητα που έχει μια γυναίκα να πεθάνει από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού κατά τη διάρκεια ζωής της, είναι στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου 1 στις 51, ενώ στις αναπτυγμένες χώρες είναι 1 στις 4.000. Σήμερα σε όλο τον κόσμο:

Μαστογραφία: Μύθοι και Πραγματικότητα



Γιατί να κάνω μαστογραφία;
Κάνω μαστογραφία όχι για να μην πάθω καρκίνο αλλά για να ανακαλύψω μία ενδεχόμενη κακοήθεια σε πολύ αρχικό στάδιο και να αποφύγω τα χειρότερα.
 Τι είναι η ψηφιακή μαστογραφία;
Βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία, έχει καλύτερη ανάλυση στην εικόνα, υψηλότερη ευκρίνεια και μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση.

Ποδηλατοπορεία το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη



Οι ποδηλάτες όλης της χώρας θα ξεχυθούν σήμερα στους δρόμους και θα διαδηλώσουν μαζικά για τα αιτήματά τους σε μια πανελλαδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε 32 πόλεις.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
"Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

Οι συνηθέστερες μορφές απάτης στο Internet



Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημοσίευσε μια χρήσιμη λίστα με απάτες που μπορεί να συναντήσετε κατά την πλοήγηση σας στο Internet.
α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ & ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Θεατές


asleep

Τρεις μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται, το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολίτες συνεχίζουν να είναι θεατές. Βουβοί θεατές.
Ως προς αυτό το σημείο, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Παράλληλα, οι πολίτες ενημερώνονται από τα ίδια ΜΜΕ και από τους ίδιους τηλεδημοσιογράφους που ενημερώνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης κάνουν εξαγγελίες πως θα ρυθμίσουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα κλείσουν τον κύκλο της διαπλοκής -όπως υπόσχονταν προεκλογικά- αλλά, για την ώρα, έχουν μείνει στα λόγια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/5/2015

Καιρός (Κυριακή 10- 5-15)

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου 2015.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

2η Κυριακή Μαΐου: Ημέρα της Μητέρας

Picture
Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του,
διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, 
την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί 
πραγματικά στην επιτυχία.


                                               Φρόυντ

Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις

Η Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις οργάνωσε και συντόνισε μια σειρά από αγώνες υπέρ της μητρότητας και οραματίστηκε την καθιέρωση μιας ημέρας προς τιμή όλων των μητέρων. Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαΐου το 1914, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Woodrow Wilson απεδέχθη το συγκεκριμένο αίτημα και συναίνεσε στον εθνικό εορτασμό της μητρότητας. Τη σκυτάλη έλαβαν και άλλες χώρες με αποτέλεσμα από εθνική εορτή, να μετατραπεί σε παγκόσμια ημέρα η 2η Κυριακή του Μαΐου.