Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Γιατί δεν πρέπει να φτύνετε τα κουκούτσια του καρπουζιού



Κόντρα στις φήμες και τις προκαταλήψεις που συνηθίζουν να λένε οι μεγάλοι στους μικρότερους για να μην καταπίνουν τα κουκούτσια του καρπουζιού, οι επιστήμονες γκρεμίζουν τους μύθους και μας παροτρύνουν να τα τρώμε.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και παρουσιάζει το οnmed.gr, οι σπόροι αποδεικνύονται super food, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί από τους «αφύτρωτους» σπόρους.

Μοναδικό κόλπο Πως να βάλεις ένα αυγό σε ένα μπουκάλι! (Βίντεο)

Συσκευή τσέπης εντοπίζει φυτοφάρμακα στα τρόφιμα [vid]

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» 

Συσκευή τσέπης που εντοπίζει άμεσα φυτοφάρμακα και τοξίνες στα τρόφιμα. Ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κατασκευάζουν μια φορητή συσκευή που θα μπορεί γρήγορα, φτηνά και αποτελεσματικά να ελέγχει αν οι τροφές που κυκλοφορούν στο.... εμπόριο περιέχουν φυτοφάρμακα, αλλεργιογόνα, τοξίνες και σε τι ποσότητες.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

Charles Aznavour - La Mama

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ( ο λουστράκος)

http://xarakomata1.blogspot.gr/

Ποια απ’ αυτές τις μπανάνες είναι η πιο υγιεινή επιλογή και γιατί; H απάντηση σίγουρα θα σας διαψεύσει!

1Ξέρετε ποια από αυτές τις μπανάνες είναι η καλύτερη λύση για την υγεία;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες που επιλέγετε, ώστε να να πάρετε τα μέγιστα οφέλη όσον αφορά στην υγεία του πεπτικού συστήματος.
Συμφωνά με αποτελέσματα Ιαπωνικής επιστημονικής έρευνας προκύπτουν τα εξής:
Οι πολύ ώριμες μπανάνες παράγουν μία ουσία που εκκρίνεται κυρίως από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει κεντρικό ρόλο στη φλεγμονώδη διαδικασία, ο ονομαζόμενος παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF).

Σαν σήμερα η καταστροφή του Τσερνόμπιλ


Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ

Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.
Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του.

Τα ονόματα έξι ανθρώπων του πολιτισμού και του καρδιοχειρούργου Π.Σπύρου θα δοθούν σε αίθουσες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου της Ικτίνου



Τα ονόματα έξι ξεχωριστών προσωπικοτήτων του πολιτισμού που φοίτησαν στους χώρους του, καθώς και του καρδιοχειρουργού, Παναγιώτη Σπύρου, παίρνουν ισάριθμες αίθουσες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου της Ικτίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας αιθουσών του σχολείου, με ονόματα διακεκριμένων-αποφοίτων.

Χτύπημα στο κεφάλι: Πρώτες βοήθειες σε παιδιά και ενήλικες


Χτύπημα στο κεφάλι: Πρώτες βοήθειες σε παιδιά και ενήλικες

Ένα χτύπημα στο κεφάλι, είτε τραυματίζεται ένα μικρό παιδί είτε ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, πάντα μοιάζει επικίνδυνο. Πρέπει όμως να παραμείνουμε ψύχραιμοι προκειμένου να φροντίσουμε επαρκώς τον τραυματία.
Εάν τα συμπτώματα μετά το χτύπημα είναι ήπια, συνήθως δεν υπάρχει κίνδυνος εκτεταμένης βλάβης, σε κάθε περίπτωση όμως επιβάλλεται η επίσκεψη σε κάποιο τμήμα επειγόντων περιστατικών ώστε ένας ειδικός να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δημιουργούν αντικαρκινικό φάρμακο στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Δημιουργούν αντικαρκινικό φάρμακο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Στη δημιουργία ενός ισχυρού αντικαρκινικού φαρμάκου, που θα ενδείκνυται για τη θεραπεία του σαρκώματος, του μελανώματος, του καρκίνου των ωοθηκών, του μαστού, των νεφρών, του προστάτη καθώς και του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, στοχεύει καινοτόμος έρευνα που γίνεται στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, από τον αναπληρωτή καθηγητή Πλάτωνα Μαγκριώτη.

Σύσκεψη στον Πολύγυρο για την ειρήνευση στην περιοχή του δήμου Αριστοτέλη



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Πολύγυρο στην έδρα της Π.Ε.Χ. την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 11 το πρωί για την ειρήνευση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη. Αφορμή για τη σύσκεψη στάθηκαν έγγραφα της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη για την εκτόνωση της κρίσης.

Αλλάζουν τη στάση τους οι Περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ

Αλλάζουν τη στάση τους οι Περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ
«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο, προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα ταμειακά διαθέσιμα, και συμπλήρωσε: «Εμείς είπαμε από την αρχή, θέλουμε τον πρωθυπουργό, έχει ξεκάθαρη εικόνα, γνωρίζει πολύ καλά και από τη στιγμή που μας μίλησε ουσιαστικά, πραγματικά αληθινά, και χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, εμείς θα το δώσουμε».

Γ. Πατούλης: Θετικό το πρόσημο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό



Θετικό ήταν το πρόσημο της συνάντησης του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εξαιρούνται τα ανταποδοτικά τέλη από τα κονδύλια που θα μεταφερθούν στην ΤτΕ, με βάση της ΠΝΠ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/4/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/4/2015

Καιρός (Κυριακή 26-4-15)


Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα επικρατήσουν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.