Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ.........


Ραντεβού The Strangers

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ (Ένας Άντρας Με Φιλότιμο )


Κατά φωνή κι ο γάιδαρος! Από πού βγήκε αυτή η φράση;

Κατά φωνή κι ο γάιδαρος.
Μια φράση την οποία λέμε συνήθως αστειευόμενοι, όταν βλέπουμε ξαφνικά τον άνθρωπο για τον οποίο μιλούσαμε. Είναι μια φράση που προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το γκάρισμα ενός γαϊδάρου ήταν καλός οιωνός για μία μάχη. Έτσι πίστευε και ο Αθηναίος στρατηγός Φωκίων που προσπάθησε να ανακόψει την προέλαση του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας προς την Αθήνα.

8 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στο ψυγείο


8 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στο ψυγείο

Η πεποίθηση πως όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο καιρό μέσα στοψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη καθώς σε μερικά τρόφιμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο πολύ τα αφήνετε στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Ας δούμε μερικά από αυτά καθώς και τρόπους για να τα διατηρείτε φρέσκα για περισσότερο.

Η ιστορία του "μαύρου σκύλου" – Ένα μάθημα για την κατάθλιψη – ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία του μαύρου σκύλου – Ένα μάθημα για την κατάθλιψη – ΒΙΝΤΕΟ
Αποτελεί μια από τις μάστιγες της εποχής μας, ωστόσο, η γνώση και η κατάλληλη αντιμετώπιση μπορούν να βοηθήσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας να ξεφύγουν από αυτήν. Η κατάθλιψη περιγράφεται μέσα από την ιστορία του «μαύρου σκύλου» σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο «μαύρος σκύλος» ήταν η φράση που χρησιμοποιούσε ο Ουίνστων Τσώρτσιλ για να περιγράψει την κατάθλιψη από την οποία έπασχε σε όλη τη ζωή του.

Ποια χώρα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον μένει άνεργος;


Ποια χώρα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον μένει άνεργος;

Το να χάσει κανείς τη δουλειά του έχει ένα επιπλέον κόστος σε περίπτωση που ζείτε στη Λευκορωσία. Οι πολίτες της χώρας είναι πλέον αναγκασμένοι να καταβάλουν χρηματική ποινή στην περίπτωση που μένουν χωρίς δουλειά για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υπέγραψε το σχετικό διάταγμα τον προηγούμενο μήνα, το οποίο πέραν του χρηματικού προστίμου προβλέπει και προσωρινή κράτηση.

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος σε φωτογραφίες




45 εξαιρετικές φωτογραφίες από συμμαχικά, γερμανικά και άλλα αρχεία με σύντομες αλλά κατατοπιστικές λεζάντες στα αγγλικά και θέμα τον πόλεμο στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι το 7ο από 10 ανάλογα φωτογραφικά άμπουμ γι αυτό τον πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Αξίζει να βρείτε το χρόνο να δείτε και τα υπόλοιπα μέρη αυτού του συλλεκτικού έργου, να περιεργασθείτε τους πολίτες της εποχής όπου εμφανίζονται,

Ζητάνε πίσω μερίσματα από 29.000 συνταξιούχους



Φέρτε πίσω τα λεφτά, λέει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων σε 29.000 συνταξιοδοτηθέντες του Δημοσίου, επειδή μέσα στο 2014 πήραν προκαταβολικά το μέρισμα χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη η οριστική συνταξιοδοτική τους απόφαση αλλά με την οριστική έκδοση της απόφασης αποκαλύφθηκε ότι τελικώς εισέπραξαν υψηλότερο ποσό από αυτό που δικαιούται βάσει ετών υπηρεσίας και καταβολής εισφορών στο Ταμείο τους.

Οι Τούρκοι αντιδρούν έντονα στα συρματοπλέγματα της Βουλγαρίας



Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Ντουρσούν Αλί Σαχίν, αντέδρασε έντονα στην περίφραξη που βάζει η Βουλγαρία, στα σύνορά της, λόγω της εισροής προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες, γράφει το Κρος, επικαλούμενο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Σαχίν εξέφρασε την αγανάκτησή του με τον τρόπο με τον οποίο η Βουλγαρία επιδιώκει να αποτρέψει την εισροή των παράνομων μεταναστών στο έδαφός της.

Εικόνες που, πράγματι, οποιοδήποτε σχόλιο θα τις μείωνε !


                                                                                                                                  συνέχεια......

Ν.Τσόμσκι: "Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος όπως διαγράφηκε το γερμανικό το 1953"




Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε με το αντίστοιχο γερμανικό μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, προτείνει ο ακαδημαϊκός και στοχαστής Νόαμ Τσόμσκι.
 
Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Ν. Τσόμσκι, σημείωσε ότι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις Βρυξέλλες και τις γερμανικές Τράπεζες ήταν να αυξηθεί το ελληνικό χρέος.

Γυμναστική για όλους στα πάρκα της Θεσσαλονίκης



Τη γυμναστική τους στα πάρκα της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος μαζικής άθλησης στη φύση, το οποίο προτίθεται να υλοποιήσει ο κεντρικός δήμος μέσα στην άνοιξη.
Το θέμα που αφορά την οργάνωση του προγράμματος αυτού αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Έλλης Χρυσίδου.

Γ.Πανούσης: "Ξένα και εγχώρια κέντρα κατευθύνουν τις συμμορίες των Εξαρχείων"



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ότι πρόκειται για μισθωμένες συμμορίες κατευθυνόμενες από ξένα και εγχώρια κέντρα με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης κατήγγειλε πριν από λίγο σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στους "μπαχαλάκηδες" που σπάνε και καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιούν καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός (Κυριακή 19-4-15)

Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: