Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΥΧΕΣ

                                     

ταινία :τα πάθη του Χριστού


Νέο ρεκόρ: 25 εκατ. τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα


Νέο ρεκόρ: 25 εκατ. τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα



Εφικτός είναι ο στόχος να έρθουν στην Ελλάδα 25 εκατ. τουρίστες, την εφετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Με αφορμή την δημοσιοποίηση των πρόσφατων στατιστικών στοιχείων από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι ήδη, μέχρι τέλη Μαρτίου 2015,

ΑΚΟΜΗ ΓΕΛΑΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ Τ' ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ??

το όνομα του ξιλέλα ...
ιός τρομερός που επιτίθεται στην ελιά...
και την ξεραίνει...
ελιά?..που βρίσκεις ελιά? ποιός έχει το λάδι?
ο νότος της ευρώπης..
εκεί λοιπόν επιτέθηκε ο ιός και κινδυνεύει μια ολόκληρη περιοχή να μείνει χωρίς κανένα εισόδημα από την επιδημία που δημιούργησε Πούλια στη ν. Ιταλία...

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Αγίου Παύλου)


Εορτή: Υπαπαντής
Στους πρόποδες του Άθωνα βρίσκεται η Μονή Αγίου Παύλου. Το Καθολικό κτίστηκε το 1844 και τιμήθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου. Κυριαρχεί σε αυτό το μάρμαρο, π.χ. το τέμπλο είναι κατασκευασμένο από μάρμαρα που προέρχονται από τον Άθωνα, την Τήνο και την Πεντέλη , ενώ ο χωρισμός στα διάφορα μέρη εντός του ναού γίνεται με κίονες

Mετανάστης από την Αυστραλία θα δωρίσει 400 αμνοερίφια σε φτωχές οικογένειες της Καλύμνου



Ο Γιάννης Χαλίκος, ένας ομογενής επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία αποφάσισε να δωρίσει περίπου 400 αμνοερίφια σε φτωχές οικογένειες της Καλύμνου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην online έκδοση της εφημερίδας Νέος Κόσμος.
Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας που κατάγεται από το όμορφο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου βρέθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας όταν ήταν ακόμη βρέφος, όμως ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία επισκέπτεται συχνότατα.

Το ΔΝΤ «έβγαλε» 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια προς την Ελλάδα λόγω τριπλάσιου επιτοκίου

Με υπερτριπλάσιο επιτόκιο από το αναγκαίο δανείζει το ΔΝΤ την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει κέρδη ήδη 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έχει συνάψει με την χώρα μας, υποστηρίζει ο διεθνής οργανισμός Jubilee Debt Campaign (JDC), μια κίνηση κατά των «παράνομων χρεών».
Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού, το ΔΝΤ δανείζει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,6%. Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αναγκαίο, ώστε το Ταμείο να καλύπτει όλα τα κόστη του. Υπολογίζεται πως με επιτόκιο 0,9% τα ποσά θα υπερκαλύπτονταν,βάσει των υπολογισμών του  JDC.

Β.Πούτιν: "Χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω μεγάλων έργων και επενδύσεων"



Πολυμέτωπη και ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, καθώς οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για συνεργασία των δύο χωρών σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων.
«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», ανέφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, συμπληρώνοντας:

Εφορία: Αυτά είναι τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3


Εφορία: Αυτά είναι τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3





Σημαντικές αλλαγές στα έντυπα και νέοι κωδικοί για τη δήλωση φορολογίαςεισοδήματος η οποία θα γίνεται από φέτος υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου. Η 30η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις εισοδήματος 2015 και στα τέλη Ιουλίου πληρώνεται η πρώτη δόση του φόρου.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (μέσα από διαφάνειες )


                               
                               Άγιον Όρος from gemathaiou

Νέο σύστημα διαχείρισης των διδακτορικών διατριβών


Νέο σύστημα διαχείρισης των διδακτορικών διατριβών

Δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Εκσυγχρονίζεται περαιτέρω η διαδικασία κατάθεσης όλων των ελληνικών διδακτορικών στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, χάρη στην ανάπτυξη του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Διατριβών, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός ( Μ. Πέμπτη 9-4-15)

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΒΛΕΠΟΥΣΑ


Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

                                                         




                                                                  Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρωση του χριστου