Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Β.Πούτιν: "Χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω μεγάλων έργων και επενδύσεων"



Πολυμέτωπη και ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, καθώς οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για συνεργασία των δύο χωρών σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων.
«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», ανέφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, συμπληρώνοντας:
«Συμφωνήσαμε την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων. Αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του σχεδίου μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα γίνει βασικό κέντρο διανομής».
Συνεχίζοντας σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών, ο Πούτιν υπογράμμισε: «Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν και στον τομέα της βιομηχανίας. Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό του ΟΛΘ. Παράλληλα, ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών. Θα ενισχυθεί η παρουσία των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα».
Καταλήγοντας, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε: «Να γίνει διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Εξετάσαμε επίσης τις προοπτικές βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας – ΕΕ. Η συζήτηση με τον κ. Τσίπρα ήταν αναλυτική και εποικοδομητική»
defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου