Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ


Η ΤΑΙΝΊΑ ΜΑΣ (Η ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ 1970)


Η Θεσσαλονίκη του 1889 (video)

Η Θεσσαλονίκη του 1889
Μια βόλτα πίσω στον χρόνο, μέσα από ένα βίντεο που απεικονίζει την πόλη, όπως ήταν περίπου ενάμιση αιώνα πριν.
Σπίτια με κεραμοσκεπές, χτισμένα πολύ πυκνά, το ένα δίπλα στο άλλο, σχεδόν κολλητά, μιναρέδες, τρούλοι από εκκλησίες και βέβαια, τα περίφημα τείχη περιστοιχίζουν την πόλη. 

Η μουσική υπόκρουση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, κάνει ακόμη πιο νοσταλγική τη σύντομη βόλτα στο παρελθόν!

Λονδίνο-Νέα Υόρκη ...με το αυτοκίνητο!


Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με το αυτοκίνητο; Γίνεται; Και όμως, γίνεται! Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον Ρώσοι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι σχέδιο του προέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Vladimir Yakunin για τη δημιουργία ενός υπερ-σιβηρικού αυτοκινητοδρόμου που θα ενώνει την Αλάσκα με τη Ρωσία στο Βερίγγειο Πορθμό..

Αγία Σοφία, ένα βίντεο για το μεγαλοπρεπές μνημείο

Αγία Σοφία, ένα βίντεο για το μεγαλοπρεπές μνημείο



"Χτισμένη στο σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, σε θέση στρατηγική"...Η Αγία Σοφία, "η μεγάλη εκκλησία". 

Το μεγαλειώδες, αρχιτεκτονικό αριστούργημα που κουβαλά θρύλους και ιστορίες αιώνων, βεβηλώθηκε, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε. Σήμερα θυμίζει περισσότερο τζαμί, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί από το 1935 ως μουσείο.

Προσοχή! Malware προσβάλλει routers και προβάλλει διαφημίσεις στον χρήστη



Ένα νέο malware έκανε την εμφάνισή του στο Web, αυτή τη φορά προσβάλλοντας τα routers.
To malware παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις των DNS τους, ανακατευθύνοντας την κίνηση στο Internet, με αποτέλεσμα να προβάλλονται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης διαφημίσεις και πορνογραφικό περιεχόμενο.
Ο τρόπος επίθεσης του malware, γίνεται μέσω του κώδικα του Google Analytics που υπάρχει στα περισσότερα sites και ανακατευθύνει την κίνηση στον server του επιτιθέμενου, ο οποίος στέλνει τις παράνομες διαφημίσεις και το πορνό.

Παράνοια: Ακόμη 266 λαθρομετανάστες σε 72 ώρες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα



Σε επίπεδα παράνοιας κινείται πλέον η εισβολή αλλοδαπών στα αφύλακτα ελληνικά σύνορα.
Αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι όποτε το θελήσουν τα τουρκικά κυκλώματα, σε συνεργασία με την  τουρκική Ακτοφυλακή στο Αιγαίο και τον τουρκικό Στρατό στον Έβρο εκατοντάδες λαθρομετανάστες έρχονται στη «χώρα» με μόνο εμπόδιο τις καιρικές  συνθήκες και τίποτα άλλο.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία(Ιερά Μονή Χιλανδαρίου)



Εορτή: Εισόδια της Θεοτόκου
Το Καθολικό της Μονής τιμάται στα Εισόδια της Θεοτόκου. Κτίσθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και τοιχογραφήθηκε το 1320. Δυστυχώς επιζωγραφήθηκε το 1803. Εδώ φυλάσσονται πολύτιμα κειμήλια της Εκκλησίας. Ο άγιος Συμεών κοιμήθηκε το 1200 και τάφηκε στο καθολικό.  Τεμάχια από το ακάνθινο στεφάνι, από το καλάμι και από το σάβανο του Χριστού φυλλάσσονται εδώ.

Το Πάσχα δεν φέρνει την άνοιξη για τον τουρισμό της Χαλκιδικής


Το Πάσχα δεν φέρνει την άνοιξη για τον τουρισμό της Χαλκιδικής

Δύσκολο το 2015 για τον τουρισμό της Χαλκιδικής: Μεγάλες απώλειες από Ρώσους, φρέναραν οι Γερμανοί – Επιτυχία για φέτος τα περσινά μεγέθη
της Άννης Καρολίδου
Πολύ μικρές προσδοκίες για το διάστημα των γιορτών του Πάσχα έχει η τουριστική Χαλκιδική με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά.

Πασχαλιάτικες μειώσεις στις τιμές φυσικού αερίου



Και όμως, η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου θα δημιουργήσει 12.515 θέσεις εργασίας και το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 754 εκατ. ευρώ. Πώς γίνεται αυτό; Μέσω του περιορισμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ελάχιστο επίπεδο που ορίζει η Κοινοτική νομοθεσία, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλει  και η επικείμενη μείωση των τιμολογίων από Απρίλιο, λόγω της πτώσης του πετρελαίου. 

"Χαράτσια" το 62% του λογαριασμού της ΔΕΗ



Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι χρεώσεις που "φουσκώνουν" τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν αποκλειστικά τις παροχές ηλεκτρικού, ενώ τα έσοδα κάποιων από αυτών δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ. Ποιες είναι αυτές οι χρεώσεις; Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, νοικοκυριού μέσης κατανάλωσης (περίπου 1028 κιλοβατώρες στο τετράμηνο) με αξία εκκαθαριστικού 157 ευρώ.

Πώς θα δοθούν (και πότε) αυξήσεις και αναδρομικά

Η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους.
Tην κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των µισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας φέρνει σήµερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δηµοκρατία».

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Στις επόμενες εβδομάδες η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκαινιαστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, όπως τόνισε... ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,
μιλώντας στην εκδήλωση "Δρόμοι της πόλης-διαδρομές πολιτισμού", που διοργάνωσε η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 29-3-2015



Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδεςκυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία