Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το Πάσχα δεν φέρνει την άνοιξη για τον τουρισμό της Χαλκιδικής


Το Πάσχα δεν φέρνει την άνοιξη για τον τουρισμό της Χαλκιδικής

Δύσκολο το 2015 για τον τουρισμό της Χαλκιδικής: Μεγάλες απώλειες από Ρώσους, φρέναραν οι Γερμανοί – Επιτυχία για φέτος τα περσινά μεγέθη
της Άννης Καρολίδου
Πολύ μικρές προσδοκίες για το διάστημα των γιορτών του Πάσχα έχει η τουριστική Χαλκιδική με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά.
Όπως πληροφορείται η Voria.gr, προγραμματισμένες να ανοίξουν είναι μόνο πέντε μεγάλες μονάδες, ενώ λόγω των συνθηκών του καιρού, ευνοείται η ορεινή Χαλκιδική όπου και θα λειτουργήσουν τα μικρά ξενοδοχεία και οι ξενώνες, κυρίως με πελάτες της εσωτερικής αγοράς.

Για την τουριστική Χαλκιδική η σαιζόν θα αρχίσει «σπαστά», καθώς η μεγάλη μείωση που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει από την ρωσική αγορά, μείωση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών της τάξης του 50% βάσει προκρατήσεων, οπωσδήποτε επηρεάζει τη χρονική έκταση της θερινής περιόδου.  Έτσι, οι μισές περίπου ξενοδοχειακές μονάδες θα ανοίξουν μετά τις 29 Απριλίου και οι υπόλοιπες είναι προγραμματισμένες να ανοίξουν προς τις 15 Μαίου.
«Η φετινή χρονιά δεν είναι μία απο τις καλές της Χαλκιδικής και θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν καταφέρουμε να κρατηθούμε, στα επίπεδα του 2014», δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
Με την κάμψη που παρουσιάζει, αναμενόμενη βεβαίως, η ρωσική αγορά, η Χαλκιδική φέτος θα …«χάσει» κοντά στις 60.000 τουρίστες.  Η γερμανική αγορά που είχε κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση, μετά το Δεκέμβριο έδειξε να «παγώνει» , ενώ ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για το πως τελικώς θα κινηθεί η Ολλανδία.
«Οι εξελίξεις στη χώρα μας, το πολιτικό- οικονομικό κλίμα, επηρεάζει τις αγορές της Ευρώπης. Φωτεινή και αισιόδοξη εξαίρεση αποτελεί το Βέλγιο που φέτος πάει πάρα πολύ καλά. Επίσης, μεγάλη άνοδο εμφανίζει και η ρουμανική αγορά η οποία αρχίζει να εκμεταλλεύεται τα οικονομικά οφέλη του early booking», πρόσθεσε ο κ. Τάσιος.
Να μη ξεχνούμε, δε, ότι η Χαλκιδική είναι αγαπημένος προορισμός για όλους τους Βαλκάνιους, πολλοί από τους οποίους όμως κάνουν κρατήσεις τη τελευταία στιγμή επειδή έρχονται στην Ελλάδα οδικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου