Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Αν έχεις τύχη


                                
                                http://www.efenpress.gr/

Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, μία άλλη πόλη χτισμένη ‘τοίχο-τοίχο’

Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκης. Διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος “τοίχο-τοίχο”, στο βορειότερο και υψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης, στα Κάστρα.
 Αρχίζει ουσιαστικά από τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου φτάνοντας βόρεια ως τα τείχη της Ακρόπολης, δυτικά και ανατολικά ως τα αντίστοιχα Βυζαντινά Τείχη, που σώζονται σχεδόν ολόκληρα στην περιοχή.

Eurostat: Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται δραματικά -Πόσοι θα είμαστε μέχρι το 2080

1Είμαστε έθνος ανάδερφο ή απλώς έθνος που συρρικνώνεται; Αν το πρώτο εξάγεται ως συμπέρασμα, το δεύτερο είναι μια εκτίμηση που αν επαληθευτεί, τότε η Ελλάδα σε προβολή 70 χρόνων από τώρα, θα είναι μικρότερη σε πληθυσμό.
Τις εκτιμήσεις της για την διαμόρφωση του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών έως το 2080 έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή.

Και λίγο γέλιο!!!........

Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!



Από τα σωθικά της,  η Ελληνική γη συνεχίζει να τους  διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.
Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!

Μικρά μικρά…για να γελάσουμε!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο


Σήμερα, η μαμά μου μαγείρεψε μπάμιες.
Εγώ έβγαλα το σκύλο βόλτα, η αδελφή μου πήγε σουπερμάρκετ, ο πατέρας μου πετάχτηκε για τσιγάρα και… συναντηθήκαμε όλοι τυχαία στο σουβλατζίδικο!
-Λέω να κάνω αρακά, πως τον τρως;
– Με το ζόρι…
500 καροτσάκια στο σούπερ μάρκετ, εμένα πάντα μου τυχαίνει αυτό με τη στραβή ρόδα, που το σπρώχνεις και φαίνεσαι σαν να ‘σαι σουρωμένος!

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις


Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 18 Μαϊου αρχίζουν τα βάσανα για τους μαθητές όλων των Λυκείων της χώρας αφού τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η ΓΕΝΟΠ αποκαλύπτει δέκα αυξήσεις στη ΔΕΗ


Η ΓΕΝΟΠ αποκαλύπτει δέκα αυξήσεις στη ΔΕΗ

Δέκα αυξήσεις σε επιμέρους συνιστώσες των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ έγιναν από το Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ηΓΕΝΟΠ, όμως οι επτά από αυτές επιβλήθηκαν για λογαριασμό τρίτων, παρά το γεγονός ότι «χρεώθηκαν» επικοινωνιακά στην επιχείρηση.

Αντιμέτωπος με ισόβια ο Παπακωνσταντίνου - Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα



Τα ισόβια δεσμά αντιμετωπίζει ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την πρόταση κόλαφο του εισαγγελέα της έδρας στο Ειδικό Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η εισαγγελέας της έδρας, Ξένη Δημητρίου, στην μαραθώνια αγόρευσή της που διήρκησε πέντε ώρες επιχείρησε να αποδομήσει όλα τα επιχειρήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προτείνοντας την ενοχή του για τα αδικήματα της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου, για τα οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Αυτοί οι Γερμανοί πλήρωσαν το μερίδιο τους από τις αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ


Αυτοί οι Γερμανοί πλήρωσαν το μερίδιο τους από τις αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Ποιες ασθένειες είναι χειρότερες το πρωί



Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από έναν καλό ύπνο το βράδυ, ξυπνούν ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια για να ξεκινήσουν τη μέρα.
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όσους πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες τα συμπτώματα των οποίων αντί να υποχωρήσουν, το πρωί επιδεινώνονται.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 18-3-2015



Πρόσκαιρες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν σήμερα. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με βοριάδες.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Ξέχνα όσα ήξερες για τις παρελάσεις: Η απίστευτη αλλαγή του Καμμένου για την 25η Μαρτίου! Δείτε τί θα γίνει στο Σύνταγμα!

Ξέχνα όσα ήξερες για τις παρελάσεις: Η απίστευτη αλλαγή του Καμμένου για την 25η Μαρτίου! Δείτε τί θα γίνει στο Σύνταγμα!Εντελώς διαφορετική απ' ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα θα είναι η φετινή παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η πρώτη παρέλαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτές των τελευταίων ετών, αφού θα συνοδεύεται από τραγούδια και χορούς στο Σύνταγμα και θα έχει χαρακτήρα λαϊκής εκδήλωσης.